Dolar

32,1561

Euro

35,0716

Altın

2.470,46

Bist

10.158,63

Breaking Bad dizisinin 'Salamanca'sı aktör Margolis öldü: Hayatımın çoğu mücadele ile geçti

Her iki dizide Hector Salamanca'yı canlandırdığı için Emmy adaylığı alan İspanyol asıllı ABD'li aktör, Al Pacino'nun başrol olduğu 'Yaralı Yüz' dahil, 'Ace Ventura: Pet Detective', 'Oz' ve altı Darren Aronofsky filminde rol almıştı.

10 Ay Önce Güncellendi

2023-08-04 22:10:50

Breaking Bad dizisinin 'Salamanca'sı aktör Margolis öldü: Hayatımın çoğu mücadele ile geçti

Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinde kinci bir uyuşturucu kaçakçısı olan Hector Salamanca karakterini canlandıran Margolis, birkaç kelime söyleyebilmek için zil kullanan adam olarak hatırlandığı performansıyla akıllarda yer etmişti.

5_35

83 yaşında ölen aktör Mark Margolis'in oğlu, aktör ve Knitting Factory Entertainment CEO'su olan Morgan Margolis, babasının dün New York'taki Mount Sinai Hastanesinde kısa süren tedavisinden sonra hayatını kaybettiğini duyurdu.

7_15

"ARONOFSKY'Yİ ALACAĞIM İÇİN 3 AY KOVALADIM"

Margolis, yönetmen Brian De Palma'nın Scarface (Yaralı Yüz, 1983) filminde Bolivyalı uşak "Gölge Alberto" olarak da öne çıkmıştı.
The Hollywood Reporter tarafından 2012'de yayınlanan bir röportajında yönetmen Darren Aronofsky'nin neden onu çalıştırmaya devam ettiği sorulduğunda, şakacı bir tavırla şu cevabı vermişti:

1_149

"Bir sorumluluğu olduğunu düşünüyor! Onunla çalışmaya ilk filmi olan 60.000 dolarlık Pi filminde, henüz tanınmadığı zamanlarda başladım. Paramı ne zaman alacağım konusunda bana yalan söylediği için onu üç ay boyunca kovaladım. Sonunda filmde zanaatkarlık yapan annesini aramakla tehdit ettim. Sonra nihayet bana ödeme yaptı."

11_11

"HECTOR SALAMANCA"

İspanyolca bilmeyen Margolis, Mart 2009'da AMC dramasının ikinci sezonunun ikinci bölümünde, Vince Gilligan'ın yönettiği Breaking Bad dizisinde "Hector Salamanca" olarak ilk kez yer aldı.

Bir zamanların ünlü Meksikalı mafya patronu Don Eladio'yu (Steven Bauer) canlandıran karakter, filmde felçlidir. Yalnızca yüz ifadeleri ve tekerlekli sandalyesine bağlı pirinç madeninden bir servis zili kullanarak iletişim kurabilmektedir.

2016'da ise Breaking Bad'in ön filmi Better Called Saul'un ikinci sezonuyla başlayan Margolis, "aciz hale gelmeden önce" Salamanca'yı daha genç bir adam olarak oynamak için ikinci bir şans elde etti.

4_58

"BREAKİNG BAD'E SADECE TEK BÖLÜM İÇİN GELİYORDUM"

Margolis, Salamanca karakteriyle ilgili bir hikayesini anlatırken şöyle demişti:

"Breaking Bad'e sadece o bölüm için bildiğim kadarıyla geliyordum ama zevkin muhasebesi yok ve hayranlar benden hoşlandı. Geçenlerde biri bana 'Böyle korkunç bir adamı oynamayı nasıl başardın?' diye sordu. Ben de, 'Arkadaşlarımla konuştun mu?' dedim. Başlamak için oldukça sefil olduğumu söyleyecekler." cevabını verdim."

6_19

MARK MARGOLİS KİMDİR?

Margolis, 26 Kasım 1939'da Philadelphia'da Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi Fanya, bir duvar kağıdı şirketinde çalışan ve çok sayıda resim yapan bir dekoratördü. Babası Isidore ise, bir fabrika işçisiydi.

Untitled-design-51

İlk oyunculuk dersini 14 yaşında aldı ve Temple Üniversitesi'nde bir yıl geçirdikten sonra New York'a taşındı. Burada bulunan The Actors Studio'da Stella Adler'den drama eğitimi aldı ve ömür boyu üyesi oldu.

Amerikalı kadın oyuncu ve ülkenin en önde gelen oyunculuk öğretmenlerinden biri olan Stella Adler'den aldığı ders karşılığında, yaklaşık üç yıl boyunca onun kişisel asistanı olarak görev yaptı.

Ayrıca Adler'in şoförlüğünü yaptı, yiyeceklerini Metropolitan Sanat Müzesi'nin karşısındaki dairesine götürdü ve bir partiye ev sahipliği yaptığında misafirlerine hizmet etti.

8_13

2012'de konuştuğu The Observer gazetesinde Adler için, "Ona gerçek bir saplantım vardı. Ben 19 yaşındaydım ve o 60 yaşındaydı." dedi.

Margolis daha sonra Alder'in rakibi Lee Strasberg ile yaklaşık bir yıl çalıştı ancak oyunculuktan uzaklaştı ve geçim sıkıntısı yaşadı.

Margolis, Greenwich Village'daki MacDougal Caddesi'nde bir kahvehane işletirken, Şarkıcı Richie Havens ile ilgili "Parası olmamasına rağmen Richie Havens'ın bütün gece orada oturmasına izin verirdim çünkü onun müziğini dinlemeyi seviyordum" dedi.

"BEN SADECE KALFA BİR AKTÖRÜM"

Nihayet The Opening of Misty Beethoven'da (1976) somurtkan bir uçak yolcusu olarak ekrana çıktı. Ardından Going in Style (1979), De Palma'nın Dressed to Kill (1980) ve Arthur'unda (1981) küçük roller aldı. Scarface'teki rolünde ise Al Pacino'nun Tony Montana'sı tarafından öldürüldü.

Bir konuşmasında "ben sadece kalfalık bir aktörüm" diyen Margolis, "Doğruyu söylemek gerekirse, Scarface'ten altı ay sonra, geçinebilmek için birkaç aylığına bir emlak geliştirme arkadaşımla çalışmak zorunda kaldım." dedi.

2_159

"SALAMANCA ROLÜNDE KAYINVALİDE ETKİSİ"

Jim Carrey'nin Ace Ventura filminde Margolis'in oynadığı karakter, bir zamanlar yönetmen Tom Shadyac'ın sahip olduğu gerçek bir ev sahibinin adını almıştır.

10_11

Margolis, Breaking Bad'daki felçli 'sessiz Salamanca'yı oynamak için ölen kayınvalidesi Shirley'den ipuçları aldığını söyledi.

Aktör, kayınvalidesini şöyle anlatıyor:

"Felç geçirdikten sonra uzun yıllar Florida'da bir huzurevinde kaldı. Onu ziyaret ederdik ve konuşamıyordu. Ama odaya girdiğimizde heyecanlanırdı ve ağzının sol tarafı, neredeyse tütün çiğniyormuş gibi, dudaklarının dışarı çıktığı yerlerde bu bükülmeleri yapardı. Ben de bunu ondan çaldım. Her zaman o rolün, aslında 1930'ların Earl Carroll Follies dansçısı olan Shirley'e bir saygı duruşu olduğunu söylerim."

12_11

"HAYATIMIN ÇOĞU MÜCADELE İLE GEÇTİ"

Margolis'in hayatta kalan aile fertleri arasında, oğlu ve eşi Heide dışında, Haziran 1962'de evlendiği eşi Jacqueline; torunları Ben, Aidan ve Henry var.

The Observer ile yaptığı röportajda Margolis, sokakta tanıştığı hayranları hakkında "benim bir çeşit zengin olduğumu, filmlerdeki herkesin Angelina Jolie'nin kazandığı türden para kazandığını düşünüyorlar. Hayatımın çoğunun bir mücadeleden geçtiğinin farkında değiller." demişti.

Kaynak: HollywoodReporter

Haber Ara