Dolar

32,2493

Euro

34,6696

Altın

2.401,00

Bist

10.247,75

Yer yarıldı içine girdi! İzlandalı kayıp işçi bulunamadı

İzlanda'da bir işçinin depremler ve volkanik patlamalar sonrası oluşan devasa bir çatlağa düşmesinin ardından arama çalışmaları başlatıldı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-15 21:45:02

Yer yarıldı içine girdi! İzlandalı kayıp işçi bulunamadı

50 yaşındaki Ludvik Petursson, kaybolmadan önce deprem ve volkanik faaliyetlerin oluşturduğu yarıkları doldurmaya çalışıyordu.

İzlanda'da yanardağ patladıktan sonra yerdeki çatlağın içine düşen adamı arama çalışmaları iptal edildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, işçi Petursson, Kasım ayında boşaltılan balıkçı kasabası Grindavik'te depremler ve volkanik faaliyetler nedeniyle oluşan yarıkları doldurmaya çalışıyordu.

10 Ocak'ta kaybolan işçiyi arama çalışmalarına katılan yüzlerce kişi, kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle çalışmaları durdurulmak zorunda kaldı.

Sky News'e konuşan polis "Maalesef adam bulunamadı" dedi.

1_382

Petursson'un dört çocuk babası ve iki torunu olduğunu öğrenildi.

Kayıp vakası, İzlanda'da bir aydan kısa süre içinde ikinci yanardağ patlaması yaşanırken meydana geldi.

Aralık ayındaki ilk patlamanın ardından yaklaşık 4.000 kişi Grindavik'ten tahliye edilmişti.

Ancak bir dizi depremin ardından 14 Ocak'ın erken saatlerinde başka bir çatlak daha açılmış ve çevreye lav fışkırmaya başlamıştı.

5SZa7Lcs

Güney İzlanda Emniyet Amiri Ulfar Ludviksson, "Gece yarısı aramayı durdurmak zorunda kaldık çünkü yarıkta çalışanların güvenliğini garanti edemiyorduk" dedi.

ld3bSwe1

Saha müdürü Hjálmar Hallgrímsson yerel yayın kuruluşu RUV'a, "Kesinlikle açık olan şu ki, insanları hayati tehlike arz eden durumlara gönderiyoruz, dolayısıyla bu konuda çalışacak olanların güvenliği için daha fazla zaman harcamamız gerekiyor. İnsanlar ellerini ve ayaklarını kullanarak çok zor bir şekilde aşağı inmeye ve ona ulaşmaya çalışıyor ve çalışma alanı iki kişilik, daha fazla insanı aşağı indiremeyiz."

Grindavik Belediye Başkanı Fannar Jónasson kazanın "herkesi çok şaşırttığını" ve kasım ayında boşaltılan kasabadaki çatlakların bu olayla ne kadar ciddi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Independent, SkyNews

Haber Ara