Dolar

32,3413

Euro

34,8392

Altın

2.390,86

Bist

10.276,88

Yeni keşif: İnsan tırnağı delen dişleri var

Dünyanın en zehirli eklembacaklılarından sayılan en büyük erkek örümcek türü Avustralya'da bulundu. İnsan tırnağını delebilecek dişleri olan örümcek, tesadüfen keşfedilmesinin ardından Avustralya Sürüngen Parkı'ndaki yeni ortamın yerleştirildi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-05 17:37:54

Yeni keşif: İnsan tırnağı delen dişleri var

Avustralya Sürüngen Parkı yetkilileri dün yaptığı açıklamada, "Herkül" adı verilen ölümcül Sidney huni ağı örümceğinin Sidney'in yaklaşık 80 kilometre kuzeyindeki Central Coast'ta bulunduğunu duyurdu.

Örümcek uzmanları yaptıkları incelemede çok geçmeden bunun Avustralya'da şimdiye kadar halk tarafından bulunmuş en büyük erkek örümcek örneği olduğunu fark etti.

2_319

Ayaktan ayağa 7,9 santimetre çıkan boy ölçüsüyle erkek örümcek, 2018'de bulunan bir "Colossus" adıyla aynı parkta yaşayan erkek huni ağı örümceğinin rekorunu geride bıraktı.

Sidney huni ağ örümceklerinin uzunlukları genellikle 1-5 santimetre arasında değişiyor; dişiler genellikle erkek cinslerinden daha büyük ancak o kadar ölümcül değil.

3_178

Çoğunlukla Avustralya'nın en kalabalık şehri Sidney'in kuzeyindeki kıyı kenti Newcastle'a ve batıda Mavi Dağlar'a kadar uzanan ormanlık alanlarda, ayrıca banliyö bahçelerinde bulunuyorlar.

HAYAT KURTARAN PANZEHİR

“Herkül”, sürüngen parkının panzehir programına katkıda bulunacak. Ülkede halk tarafından güvenli bir şekilde yakalanan örümcekler, hayat kurtaran panzehir üretiminde gerekli olan zehiri çıkarmak için "sağımı" yapılıyor.

Avustralya Sürüngen Parkı'nda örümcek bakıcısı olan Emma Teni, "Parka oldukça büyük huni ağı örümceklerinin bağışlanmasına alışığız, ancak bu kadar büyük bir erkek huni ağı almak, büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey. Dişi huni ağ örümcekleri zehirli olsa da, erkeklerin daha öldürücü olduğu kanıtlandı. Koleksiyonumuzda bu büyüklükte bir erkek huni ağı bulunduğuna göre, zehir çıkışı çok büyük olabilir. Parkın panzehir programı için inanılmaz derecede değerli olabilir." dedi.

Programın 1981 yılındaki başlangıcından bu yana, Avustralya'da huni ağı örümceğinin ısırmasından kaynaklanan ölüm vakası yaşanmadı.

Avustralya'nın doğu kıyısındaki son dönemdeki yağışlı ve nemli hava, huni ağ örümceklerinin gelişmesi için ideal ortamı sağlıyor.

Kaynak: AP

Haber Ara