Dolar

32,3010

Euro

34,8185

Altın

2.416,32

Bist

10.267,09

Uzay'da Düşmanlık Rüzgarları

Roscosmos: ABD’nin uzayı askerileştirme planları Rusya’yla kırılgan ilişkileri tehlikeye atabilir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-18 13:11:38

Uzay'da Düşmanlık Rüzgarları

Rusya Devlet Uzay Kurumu Roscosmos'tan yapılan resmi bir açıklamada, Washington'un uzayı askerileştirme planlarının Rusya ile halihazırda kırılgan olan ilişkilerini tehlikeye atabileceği dile getirildi.

Rusya tarafı öte yandan ikili ilişkileri güçlendirmeye hala hazır olduklarını da aynı açıklamada beyan etti. Roscosmos Başkan yardımcısı Sergey Savelyev'in, “Biz açıkça mütekabiliyet ve eşitlik prensiplerini güdüyoruz. Uzayın askerileştirilmesi ve devamında Amerikalı ortağımızın rollere hakim olmak için ilerlemesi bu kürede zaten kırılgan olan iki ülke ilişkilerini tehlikeye atabilir” dediği kaydedildi.

UZAYDA ÜSTÜNLÜK ÇABASI

Roscosmos, ABD ile uzayda kapsamlı işbirliğini güçlendirmek için hazır olmaya devam ettiklerini, bunun ise RD-180 roket motor tedarikleri ve Amerikalı astronotların Uluslar arası Uzay İstasyonu'na ulaştırılmasıyla sınırlı olmadığını duyurdu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Pentagon yeni Uzay Savunma Stratejisini ortaya koydu. Stratejide  iddia edilen Çin ve Rusya tehdidine karşı ABD'nin uzayda üstün olmasının temin edilmesi ifadelendirilmişti.

Haber Ara