Dolar

32,2423

Euro

34,8056

Altın

2.434,52

Bist

10.268,58

Ünlü Rus modelin Epstein'in tuzağına düştüğü ortaya çıktı

Siyasiler başta olmak üzere çok sayıda ünlü ismin sapkın parti ve eğlencelerin düzenlendiği Epstein adasında bulunan Rus model Korshunova'nın ismi 2006 yılında medyaya yansımıştı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-08 14:18:56

Ünlü Rus modelin Epstein'in tuzağına düştüğü ortaya çıktı

ABD'deki Epstein davasında yeni mühürlenen mahkeme belgeleri, 2008 yılında Manhattan'daki dairesinde intihar eden Kazakistan doğumlu Rus top model Ruslana Korshunova'nın, henüz 18 yaşındayken Jeffrey Epstein'ın 'pedofil adasını' ziyaret ettiğini ortaya çıkardı.

Daily Mail'in haberine göre, Marc Jacobs, DKNY ve Nina Ricci'nin reklamlarında yer alan Korshunova, intiharından iki yıl önce, 7 Haziran 2006'da milyarder Epstein'in 'Lolita Ekspresi' olarak bilinen özel jetiyle uçtu.

ABD Virgin Adaları'nda bulunan Epstein'in özel adası Little St. James'te küçük yaşta kızlara cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmasının ardından davalık olmuştu. Epstein'in adasına Rus model de bir grup kızla birlikte uçmuştu.

Epstein, ada gezisinden sadece bir ay önce küçük bir kız çocuğuna birden fazla tecavüzle suçlanmıştı.

New York Post'un haberine göre, Rus modelin trajik ölümünden birkaç yıl sonra Epstein mağduru genç kızlardan Virginia Giuffre, avukatından Rus model Korshunova'yı tanıyıp tanımadığını soran bir e-posta aldı.

Korshunova, 1992 yılında Almatı, Kazakistan'da doğdu. Londra merkezli modellik ajansı Model 1 tarafından keşfedildikten sonra 15 yaşındayken New York'a taşındı.

Kariyeri, Rus Vogue, Fransız Elle ve diğer moda dergilerinin kapaklarında yer alan çok sayıda yüksek profilli modellik çalışmasını yansıtıyordu.

Haziran 2008'de, 21. doğum gününe günler kala, dokuzuncu kattaki dairesinden atlayarak intihar etti. O dönemde arkadaşları ve ailesinin onun kendisini öldürmek istediğine dair hiçbir belirti göstermediğini söylemiş, onu "hayatı seven" neşeli bir kız olarak anlatmıştı.

Bazıları ise onun sorunlarını "içine" sakladığını ve hayatının gidişatı konusunda kafasının karışık olduğunu ifade etmişti. Ayrıca mide rahatsızlığından şikayetçi olduğu ve ölümünden aylar önce önemli miktarda kilo kaybettiği de ortaya çıktı.

Korshunova, intihar notu bırakmasa da soruşturma sırasında bilgisayarında evini ve ailesini ne kadar özlediğini anlatan uzun bir mesaj bulundu.

Annesi "sevgili Moskova'nın onun son dinlenme yeri olmasını istediğini" söyleyerek Rusya'ya defnedildiğini söyledi.

Haber Ara