Dolar

32,3996

Euro

34,6214

Altın

2.392,38

Bist

10.045,74

Ukrayna’dan, Sisi’ye uzay alanında işbirliği teklifi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelinksy ile Mısır Devlet Başkanı Sisi arasında dün sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Zelinsky, Sisi ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında uzay alanında işbirliği yapılabileceğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-25 12:23:04

Ukrayna’dan, Sisi’ye uzay alanında işbirliği teklifi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelinksy ile Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es Sisi arasında dün sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Zelinsky, Sisi ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında uzay alanında işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden dün yapılan açıklamada, “Zelinsky, uydu endüstrisi, uçuş yönetimi için zemin tabanının modernizasyonu, uzay aracı test etmek ve Mısırlı uzmanları eğitmek gibi konularda Kahire yönetimi ile işbirliği yapmakla ilgilendi” denildi.

Zelinsky'nin Ukrayna ve Mısır'ın "kozmik alanı barışçıl amaçlarla kullanma konusunda önemli yeteneklere" sahip olduğuna dair inancını dile getirdi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre, iki taraf, iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliğini ve korona virüs krizinin etkilerini hafifletmek için gerekli önlemleri tartıştı.

Zelinsky, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es Sisi'yi Ukrayna'yı ziyaret etmeye davet etti ve Sisi de Ukrayna mevkidaşına benzer bir davette bulundu.

Kaynak: Novosti

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara