Dolar

32,3739

Euro

34,7257

Altın

2.403,45

Bist

10.196,29

Uçağın üst bagajındaki yılan herkesi korkuttu

Tayland'ın başkenti Bangkok'tan Phuket eyaletine giden iç hat uçağında, yolcuların baş üstü bagajında ​​canlı bir yılanın bulmasının ardından kaos patlak verdi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-17 12:21:03

AirAsia Tayland, CNN'e gönderdiği açıklamada, 13 Ocak'ta Bangkok'taki Don Mueang Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan uçakta meydana gelen olaydan haberdar olduğunu söyledi.

AirAsia uçağında daha önce de yılan ortaya çıkmıştı. Şubat 2022'de Malezya'da başkent Kuala Lumpur'a giden iç hat uçuşlarından birinde benekli bir piton bulunmuştu.

Havayolunun ilk olay için yaptığı açıklamasında, "Bu, herhangi bir uçakta zaman zaman meydana gelebilecek çok nadir bir olaydır" denilmişti.

AirAsia Tayland'ın kurumsal güvenlik başkanı Phol Poompuang, son yılan tespitinin yine "çok nadir bir olay" olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Bir yolcunun baş üstü bagaj bölmesinde küçük bir yılan fark etmesi üzerine Phuket'e inmeden önce uçuş görevlilerine bilgi verildi. AirAsia mürettebatı bu tür bir olayla başa çıkmak için iyi eğitilmiştir. İhtiyati tedbir olarak yolcular bölgeden uzaklaştırıldı" denildi.

Şirket açıklamasında uçağın sorunsuz bir şekilde indiği ve yerdeki ilgili mühendislik ve güvenlik ekipleri tarafından derhal incelendiği belirtildi.

Yetkili açıklaması şöyle devam etti:

"Bu tür bir olaya ilişkin standart prosedür uyarınca, operasyonlara devam edilmeden önce uçakta derin bir temizlik ve ilaçlama yapılır. Konuklarımızın ve mürettebatımızın güvenliği ve refahı her zaman en büyük önceliğimizdir ve hiçbir zaman konukların veya mürettebatın güvenliği riske atılmamıştır.”

Yılanın ne tür bir yılan olduğu belli değil ancak TikTok'ta viral olan ve uçaktaki bir yolcu tarafından çekildiği iddia edilen videoda, erkek bir uçuş görevlisinin olaya müdahale ettiği görülüyor.

Görevlinin plastik bir şişe ile yılanı yakalamak için çabaladığı, bunu başaramayınca şişenin arkasını kullanarak küçük sürüngeni plastik bir torbaya ittiği görüldü.

Haber Ara