Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

Twitter nefret söylemindeki artış nedeniyle daha fazla otomatik kontrol yapacak

Twitter, gönderi içeriğini denetlemek için büyük ölçüde otomasyona güveniyor. Elon Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter, bazı manuel incelemeleri aşamalı olarak kaldırıyor. Gönderileri tamamen kaldırmak yerine yayılmasını sınırlamayı tercih ediyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-04 15:55:48

Twitter nefret söylemindeki artış nedeniyle daha fazla otomatik kontrol yapacak

Sosyal medya şirketi Twitter Emniyet ve güvenlik bölümü yeni başkanı Reuters haber ajansına Twitter hakkında bilgi verdi. Twitter'ın Güven ve Güvenlik Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ella Irwin, Twitter'ın çocuk istismarı gibi alanlardaki kötü amaçlı hashtag'lere ve arama sonuçlarına, bu terimlerin "iyi niyetli kullanımının" olası sonuçları ne olursa olsun, daha sert bir yaptırım uygulayacaklarını belirtti.

Sosyal medya araştırmacıları, twitter hizmetinde nefret söyleminde bir artış olduğunu fark ediyor. Bu, özellikle Musk'ın şirketin önceki liderliği altında askıya alınan ancak yasayı çiğnemeyen veya "ciddi spam" yapmayan hesaplar için bir af açıklamasının ardından geldi.

Şirket daha sonra, zararlı ve yasadışı içeriği yönetme yeteneği ve istekliliği hakkında birçok soru aldı. Musk, Twitter çalışanlarının yarısını kovduktan sonra uzun süre çalışması için bir ültimatom yayınladı. Bu son ültimatom nedeniyle yüzlerce çalışan daha ayrıldı.

GELİR KAYNAĞI VE GÜVENLİK

Bu arada, reklamverenler güvenlik endişeleri nedeniyle platformdan kaçtı. Bilindiği gibi reklam bir şirketin ana gelir kaynağıdır. Irwin, Musk'ın ekibi, ‘daha az endişelenmek, belirli eylemlerin kullanıcı büyümesini veya geliri nasıl etkileyebileceğinden daha önemli. Bizim için yani şirketimiz için en önemli öncelik güvenliktir' dedi.

Şirkete haziran ayında katılan ve daha önce Amazon ve Google dahil diğer şirketlerde güvenlik görevlerinde bulunan Irwin, Twitter'ın kaynakları veya platformu korumaya istekli olmadığı yönündeki yorumlara da yanıt verdi. Şirketin çocuk güvenliği gibi kritik alanlarda içeriği denetlemeye kendini adamış çalışanların işten çıkarmalardan büyük ölçüde etkilenmediğini söyledi.

İŞTEN ÇIKARMALARI YALANLADI

Ancak kaynaklara göre bu bölümün personelinin yarısı işten çıkarıldı. Irwin, Sağlık ekibinin işten çıkarmalardan çok etkilendiğini yalanladı. Irwin, ‘Örneğin çocuk güvenliği konusunda çalışan insan sayısı azalmaz. Ekibin ürün müdürü de hâlâ orada.' dedi.

Kaynak: ed.nl

Haber Ara