Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Tunus muhalefet lideri Raşid Gannuşi'ye 3 yıl hapis cezası

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said muhalefete baskı yapmaya devam ederken Gannuşi'nin Nahda Partisi yabancı fon almakla suçlanıyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-01 23:32:01

Tunus muhalefet lideri Raşid Gannuşi'ye 3 yıl hapis cezası

Tunus mahkemesi, muhalefet lideri Raşid Gannuşi'yi, Nahda Partisi'nin yabancılardan fon aldığı suçlamaları nedeniyle üç yıl hapse mahkum etti.

Mahkemenin bugün yaptığı açıklamada, finansal yolsuzluk konusunda uzmanlaşmış mahkemenin, ayrıca Nahda Partisi'ne de yabancı fon aldığı için 1.1 milyon dolar para cezasına çarptırıldığı duyuruldu.

Gannuşi'nin kayınpederi Refik Abdüsselam ve eski bir dışişleri bakanı da üç yıl hapse mahkum edildi.

Tunus Parlamentosu'nun eski vekillerinden 82 yaşındaki Gannuşi, geçen yıl tutuklanmış ve başka suçlamalardan bir yıl hapse mahkum edilmişti.

Hukuk kuruluşları daha önce Gannuşi'nin tutuklanmasını kınamış ve Cumhurbaşkanı Kays Said hükümetini siyasi muhalefeti bastırmakla suçlamıştı.

Geçen yıl verilen hapis cezasıyla ilgili Gannuşi, kendisine yöneltilen suçlamaların siyasi olduğunu ileri sürerek mahkeme huzuruna çıkmayı reddetmesi nedeniyle ceza gıyaben verilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda Tunus makamları, Said'e muhalefet eden önde gelen bazı siyasetçiyleri de tutuklamıştı.

2019'da seçilen eski bir hukuk profesörü olan Said, 2021'de Tunus parlamentosunu dondurdu ve ardından kararnamelerle yönetmek üzere meclisi feshetti. Tunus, 2022'nin sonlarında muhalefet boykotunun ortasında düşük katılımla birleştirilen milletvekili seçimleri gerçekleştirdi.

ElCezire

Haber Ara