Pazar günü Trump, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki İran saldırısından bu yana fiilen kapalı kalan Hürmüz Boğazı'nın açılması için Tahran'dan bir kez daha mesaj verdi.
ABD lideri, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, "Şu lanet boğazı açın, çılgın herifler, yoksa cehennemde yaşayacaksınız. İzleyin görün! Tanrı'ya şükürler olsun," diyerek, İran'ın salı gününe kadar uymaması halinde enerji santrallerini ve köprülerini yıkmakla tehdit etti.
“Kendinizi ne sanıyorsunuz?”
Carlson Pazartesi günü programında şu karşılığı verdi:
"Paskalya sabahı ülkeye böyle konuşmaya nasıl cüret edersiniz? Kendinizi ne sanıyorsunuz? Paskalya sabahı küfürlü bir kelime mi tweetliyorsunuz?"
Gazeteci, ABD başkanının Tanrı'dan bahsetmesinin aynı zamanda "İran dinini alaya almak" anlamına geldiğine dikkat çekerken, "Tamam, eğer dini bir savaş istiyorsanız, bu iyi bir fikir," diye alay etti.
Carlson, "Bu sadece İslam'la alay etmek değil, Hristiyanlıkla da alay etmektir. Paskalya sabahı küfür içeren bir tweet atıp, sivillerin öldürülmesini vaat ettikten sonra, hiçbir açıklama yapmadan ‘Tanrı'ya şükürler olsun' demek kabul edilemez" dedi.
Seçim kampanyalarında Trump'ı destekleyen Carlson, ABD-İsrail'in İran'a karşı başlattığı saldırılardan sonra sert eleştirilerde bulundu.
Carlson, ABD başkanının geçen ay "yolunu kaybettiğini" ve artık MAGA hareketinin bir parçası olmadığını iddia etti.