Dolar

32,3379

Euro

34,8438

Altın

2.390,11

Bist

10.276,88

Trump’tan ‘korona’ itirafı

Sızan bir kayda göre ABD Başkanı Trump, ülkeyi bir ‘panik’ten kurtarmak için ortaya çıkan koronavirüs tehlikesini hafife aldığını ve yalan söylemek zorunda kaldığını itiraf etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 13:11:18

Trump’tan ‘korona’ itirafı

ABD Başkanı Donald Trump, ortaya çıkan koronavirüs tehlikesini hafife aldığını itiraf etti.

Sızan bir kayda göre Trump, ülkeyi bir 'panik'ten kurtarmak için yalan söylemek zorunda kaldığını kabul etti.

Trump'ın korona itirafı, Şubat ve Mart aylarında deneyimli gazeteci Bob Woodward verdiği ve yayınlanmayan röportajların, bugünlerde yayınlanmasından sonra ortaya çıktı.

7 Şubat tarihli kayıtta Trump, koronavirüsünün çok tehlikeli ve ölümcül olduğunu; ancak bundan sonraki aylarda yaptığı resmi açıklamalarda, hastalığın normal griple kıyaslanacak kadar olmadığını açıklamasının ise ‘alay' konusu olduğunu söyledi.

Bir ay sonra Trump, gazeteci Woodward'a, halkın panik yapmaması için virüs tehdidini hafife aldığını söyledi.

Bu konudaki sorulara yanıt olarak Trump, bunu kabul ettiğini doğruladı; ancak kendisi hakkında suçlamaları içeren Woodward'ın birkaç gün içinde piyasaya sürülmesi beklenen kitabına ise büyük tepki gösterdi.

Kitabı "yeni bir siyasi suikast" olarak değerlendiren Trump, "Aslında bu ülkedeki amigo takımının kaptanıyım; bu ülkeyi seviyorum ve insanların paniğe kapılmasını istemiyorum. Bu ülkeyi veya dünyayı histeriye sürüklemeyeceğim ... Liderlik göstermeliyiz ve yapmak isteyeceğiniz son şey panik oluşturmaktır” dedi.

ABD başkanının kamuoyuna çıkarken maske takmaya ikna olması Temmuz'a kadar sürdü.

Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüsten toplam ölü sayısının ise 200 bini aşması bekleniyor.

Trump, virüsün ilk kez ortaya çıktığı Çin'den ve Avrupa'daki sıcak noktalardan gelen yolcuların girişini yasaklayan kararlarının doğruluğunda ısrar ediyor.

Başkanlık seçimlerinden sekiz hafta önce yayınlanan yorumlar, Trump üzerindeki baskıyı daha da artırdı. Anketler, Amerikalıların yaklaşık üçte ikisinin, Trump yönetiminin pandemi krizini yönetme şeklinden memnun olmadığını gösteriyor.

Kaynak: Sputnik

Haber Ara