Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump'ın damadı: Gazze değerli bir 'deniz kıyısı mülkü' olabilir

ABD eski başkanı Donald Trump'ın damadı ve üst düzey dış politika danışmanı Kushner, İsrail'e Gazzeli sivilleri Necef çölüne sürmesi çağrısında bulundu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-19 23:33:02

Trump'ın damadı: Gazze değerli bir 'deniz kıyısı mülkü' olabilir

Jared Kushner, 8 Mart'ta Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir röportajda Gazze'yi değerli bir "deniz kıyısı mülkü" olarak övdü ve İsrail'in Gazze'yi "temizlemeden" önce Filistinlileri oradan uzaklaştırması çağrısında bulundu.

Eski emlak milyaderi ve ABD eski başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı, tüm dünyanın gözü önünde katliam yaşanan Gazze topraklarına dair şu ifadeleri kullandı:

"Eğer insanlar yatırım oluşturmaya odaklanırsa, Gazze'nin sahilindeki mülkler çok değerli olabilir. Orada biraz talihsiz bir durum var, ancak İsrail'in bakış açısına göre insanları dışarı çıkarmak ve sonra temizlemek için elimden geleni yaparım."

Kushner, İsrail'in önceliğinin sivilleri güneydeki Refah kentinden sürmek ve onları "diplomasi yoluyla" Mısır'a taşımadan önce Necef çölünü "açması" gerektiğini ekledi.

Kushner, "Necef'te her şeyi buldozerle yerle bir ederdim, insanları oraya taşımaya çalışırdım. Bunun daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum, böylece içeri girip işi bitirebilirsiniz." dedi.

Kushner, Gazze'de öldürülen çoğu kadın ve çocuk devam eden katliama dair tek kelime etmediği röportajda şunları söyledi:
"Şu anda Miami Beach'te oturuyorum, duruma bakıyorum ve düşünüyorum: Orada olsaydım ne yapardım?"

MiddleEasyEye

Haber Ara