Dolar

32,2799

Euro

34,6339

Altın

2.415,26

Bist

10.045,74

The Guardian: Esed Suriye'de savaşı kazandı

The Guardian, 2018 yılının Amerika’nın askerlerini çekme ve Arap ülkelerinin Şam ile bağlarını onarma yarışına girmesiyle Suriye hükümetinin zaferiyle sonuçlandığını yazdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-01 16:21:05

The Guardian: Esed Suriye'de savaşı kazandı

TIMETURK | ÇEVİRİ

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, 2018 yılının Amerika'nın askerlerini çekme ve Arap ülkelerinin Şam ile bağlarını onarma yarışına girmesiyle Suriye hükümetinin zaferiyle sonuçlandığını yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'den askerlerinin hızla çekileceğini ilan etti. The Guardian'a göre bu karar, “Suriye sınırları içerisinde ne kadar kalacağı belirsiz bir Amerikan varlığından kaynaklanacak bir tehdidi sona erdirdi.”

Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri 2011 yılında kapattığı Şam'daki eçiliğini tekrar açtı. Bahreyn onu takip etti ve Kuveyt dahil diğer ülkelerin önümüzdeki yıl içerisinde tekrar Suriye ile ilişkilerini yenilemesi bekleniyor. Arap liginin yedi yıl süreyle ülkeyi dışlamasının ardından Suriye'yi tekrar kabul etme konumuna geldiği belirtiliyor.

Gazeteye göre bu gelişmeler yabancı destekli savaşın patlamasının ardından Suriye ordusunun militanlra karşı son olarak Dara'nın güneybatısında denetimi ele almasından beş ay sonra gerçekleşti.

Dara yabancı destekli ayrılıkçılığın doğuş yeriydi ve militanların son güçlü kalesi oldu. Politik ve askeri olarak devlete başkentin yakınında bir tehdit şeklinde kalmayarak hükümete geri döndü.

Gazete, "Hepsini birlikte değerlendirirsek, son altı ay içindeki askeri ve diplomatik gelişmeler şüpheye mahal bırakmıyor: Esad kati şekilde çatışmayı kazandı.”

Kaynak Press TV

Haber Ara