Dolar

32,2882

Euro

34,7972

Altın

2.407,09

Bist

10.247,50

Terör uzmanından Trump ve Erdoğan'a eleştiriler

Karşı istihbarat uzmanı Amerika çekilirse Suriye’nin 3.000 IŞİD savaşçısını salıvereceği iddiasında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 13:33:10

Terör uzmanından Trump ve Erdoğan'a eleştiriler

Timetürk Çeviri

Terörizm, istihbarat, ayaklanma ve işkence konularında uzman olan Malcolm Nance'e göre Suriye IŞİD savaşılarını elinde tutmaktan hiçbir karı yok. Başkan Donald Trump ise çekilişinin sözde küresel “terörle savaş” alanında Suriye tarafından bir karşılığı olacağını hesap edemedi. Beklenmedik bu sonuç ise Suriye ve müttefiklerince esir edilen 3000 IŞİD savaşçısının ve ailelerinin durumu.     

Nance, “ABD geri çekilirse Suriye bu kişileri IŞİD'e geri gönderecek çünkü endişeleri IŞİD değil” şekilnde konuştu. Nance şöyle devam etti: “Onların endişeleri varlıklarını ortadan kaldırmak isteyen Türk ordusunun çok boyutlu işgali. Bütün bir politika çılgınlıktan ibaret. Hemen bir kenara koyalım, iki yıl önce TIME dergisine konuşan Trump son okuduğu kitabın benim epey hacimli IŞİD'I yenmek kitabım olduğunu söylemişti. Kitapta herhangi bir yerde müttefiklerimizi bölgede düşmanların ve Putin'in eline teslim edelim diye tavsiyede bulunmuş muyum? Sanırım mesajı almadı”

 Nance'ye göre en önemli sorun ise hiçkimsenin Trump'ın Türkiye Devlet Başkanı Erdoğan'la ne görüştüğü ve anlaşmaya vardığı hakkında kimsenin birşey bilmemesi. Erdoğan, Putin ve hatta Netanyahu'nun bile politika değiştirebileceğini ve bir telefonla her şeyin farklılaşabileceğini öne süren Nance Erdoğan Türkiyesi'nden verilen söze güvenilmeyeceği yönünde oldu. “O Amerikan güçlerinin ayrılacağı güne kadar bekleyecek. Yani 24 saat bekle, sözünde durma ve Kürtlere karşı kitlesel bir saldırı gerçekleştir. Biliyorsunuz ki Başkan Trump bu anlaşmaları yapmak için özel ilişkilerini sürdürüyor ve bu durum kan dökme ve ölümle sonuçlanmaya doğru gidiyor.”

Kaynak: Rawstory.com

 

Haber Ara