Dolar

32,2585

Euro

34,7751

Altın

2.401,24

Bist

10.336,50

Suudi Bakan: Prens Selman kırmızı çizgimiz

Suudi Arabistan Dışişleri bakanı Adel el Jubeir, Prens Muhammed bin Selman'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki sorumluluğunu kabul etme çağrılarının kabul edilemez olduğunu olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-22 13:13:19

Suudi Bakan: Prens Selman kırmızı çizgimiz

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İngiliz BBC televizyonuna verdiği röportajda, Prensi veya babası Suudi kralın mevkisini inkar eden herhangi bir tartışmanın hoş görülemeyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Jubeir, Suudi Arabistan'da iki kutsal caminin koruyucusu hükümetin ve veliaht prensin kırmızı çizgileri olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

“ Kral ve prens her bir Suudi vatandaşını temsil eder ve her bir Suudi vatandaşı da onları temsil eder “ diyerek, hükümdar ya da taç prensini itibarsızlaştıracak herhangi bir tartışmaya tahammül edemeyeceklerini belirtti.

Birçok inkarın ardından, Suudi yetkililer nihayet sorumluluklarını kabul ettiler ve 21 kişiyi tutukladıklarını açıkladılar. Bununla birlikte, Amerikan basını tarafından elde edilen bir CIA raporunda, bu olayda Muhammed bin Selman'nın parmağı olduğu söylendi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Jubeir, Taç Prens'in cinayetle ilgisi olmadığını tekrar söyledi ve devam eden bir soruşturma başlattıklarını, sorumluları cezalandıracaklarını açıkladı.
Ayrıca Jubeir, Türkiye'den mevcut bilgileri kendilerinin kullanımına sunmasını ve medyaya iletmeyi durdurmasını istedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı gazetecinin öldürülmesinin, istihbarat ajanlarının kontrolsüz bir operasyonu olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi hükümetini Kaşıkçı'nın öldürülmesinden dolayı akladığını ve petrol fiyatlarını düşük tutmasından ötürü de krallığı övdü.

Kaynak: AFP

Haber Ara