Dolar

32,3995

Euro

34,6400

Altın

2.392,78

Bist

10.045,74

Suudi askerleri, Suriye’nin kuzeydoğusunda

Medya kuruluşları, Suudi askerlerinin bir Amerikan konvoyuyla kuzeydoğu Suriye'ye girdiğini bildirdi. Gelen Suudi güçlerine Irak'ın Taji üssünden çekilen bir Amerikan konvoyunun eşlik ettiği açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-29 08:49:43

Suudi askerleri, Suriye’nin kuzeydoğusunda

Lübnan merkezli El Mayadeen televizyonu, bir subay liderliğindeki 20 Suudi askerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kırsalındaki El-Shaddadi üssüne geldiğini söyledi.

Gelen Suudi güçlerine Irak'ın Taji üssünden çekilen bir Amerikan konvoyunun eşlik ettiğini de sözlerine ekledi.

"Russia Today" kanalının internet sitesinde ise Suudi askerlerinin burada konuşlanmak amacıyla El-Shaddadi üssüne girmedikleri belirtildi.

Rus internet sitesi, Al-Mayadeen Channel'ın haberini doğruladı ve Suudi güçlerinin Suriye'nin kuzeydoğusundan ayrılacağını belirterek, Suudi askerlerinin Suriye'ye ilk girişinin olmadığını kaydetti.

Suriye yerel kaynakları geçtiğimiz Şubat ayında, ‘Arabi 21'e yaptıkları açıklamalarda, Suudi ve Amerikalı yetkililerin, ABD destekli SDG güçlerini finansa etmek amacıyla Haseke'de görüştüklerini açıklamıştı.

Suriye yerel kaynakları, Arabi 21' ile yaptıkları röportajında, Suudi askeri desteğinin, "İran'ın kuzeydoğu Suriye'deki genişleme girişimlerine direnme" bahanesiyle geldiğini belirtti.

Geçen Kasım ayında Suriye Demokratik Güçleri Özerk Yönetimi'nden (SDG) bir heyet, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı ziyaret ederek askeri ve maddi destek istemişti.

Kaynak: Arabi21

Haber Ara