Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suudi Arabistan'dan İsrail ile anlaşma şartları

Suudi Arabistan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını ve Gazze'ye yönelik saldırılara son verilmesini istiyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-08 17:18:15

Suudi Arabistan'dan İsrail ile anlaşma şartları

Suudi Dışişleri Bakanlığı, Riyad'ın bağımsız bir Filistin devletinin tanınmasına ve Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulana kadar İsrail ile resmi ilişkiler kurmayacağını açıkladı.

Bakanlık dün yaptığı açıklamada, ABD'ye "1967 sınırlarında Doğu Kudüs'ün başkenti olduğu bağımsız bir Filistin devleti tanınmadığı sürece İsrail ile diplomatik ilişki olmayacağını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurup Gazze'den tüm İsrail işgal güçlerinin çekilmesi gerektiğini" bildirdiğini açıkladı.

Açıklamada, "Krallık, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerine Filistin devletinin tanınmasını hızlandırma çağrısını yineliyor" denilerek, bunun "herkes için kapsamlı ve adil bir barışın sağlanmasına" yardımcı olacağını bildirdi.

Açıklamada, Suudi Arabistan ile bir anlaşmanın devam edebilmesi için İsrail'in Filistin devletini de tanıması gerekip gerekmediği belirtilmedi.

Suudi Arabistan, 2020'de eski ABD Başkanı Donald Trump'ın aracılık ettiği İbrahim Anlaşması kapsamında İsrail'i tanıyan komşuları Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne katılmamıştı.

Haber Ara