$

Dolar

45,9085

Euro

53,4547

£

Sterlin

61,8882

Frank

58,5423

Gram Altın

6.673,1600

Bitcoin

3.525.640

$

Dolar

45,9085

Euro

53,4547

£

Sterlin

61,8882

Frank

58,5423

Gram Altın

6.673,1600

Bitcoin

3.525.640

Çeviri

Suudi Arabistan'da işkenceyle ölüm

Suudi Arabistan'da reformlar ve özgürlükler ardı ardına gerçekleştirirken hapisteki ölümler ve muhalefetin tamamıyla susturulmaya çalışılması çabaları dikkat çekiyor.

16.08.2018 - 10:14
yagmur
Suudi Arabistan'da işkenceyle ölüm
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İslam alimlerinden Şeyh Süleyman Dweesh'in Suudi Arabistan'da hapishanede işkenceyle öldürüldüğü aktarıldı. AlKhaleejonline.com tarafından duyurulan habere göre Şeyh 22 Nisan 2016'da tutuklanmıştı ve öldürülmesiyle ilgili bilgi de yine Suudi Krallığında siyasi suçluların belge ve haberlerini duyuran bir twitter hesabından duyuruldu.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan Şeyh Dweesh'e uygulanan muamelenin tüm detaylarının hayli insanlık dışı olduğu ifade edildi. Dweesh Kraliyet Veliaht Prensi Prens Muhammed Bin Selman'a sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerin üzerinden bir gün geçmeden tutuklanmıştı.

Prens Selman'ın ise Kraliyet veliahtı atandığı günden itibaren binlerce politik ve dini muhalif figürü tutuklattığı ifade edildi. Bunların arasında ise yüzlerce şeriat alimi, entellektüeller, önemli şeyhler ve üniversite profesörleri bulunuyor.

Selman Human Rights Watch, Amnesty International ve diğer hak grupları tarafından da Suudi Arabistan'da ifade özgürlüğüne getirdiği baskılar sonucu eleştiriliyor. Bu gruplar Prens Selman'dan muhalif tutukluları salıvermesini istiyor.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın