Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sosyal medyada uyuşturucu satışına soruşturma

Sosyal medya devi Meta'nın platformlarında (Instagram, Facebook) uyuşturucu satışı yapıldığı iddiaları üzerine ABD'de başlatılan federal soruşturmaya Gıda ve İlaç İdaresi de eşlik ediyor.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-16 23:36:14

Sosyal medyada uyuşturucu satışına soruşturma

Teknoloji devi Meta ve onun çeşitli sosyal medya platformları, "ilaç satış platformu" olarak kullanılmaları nedeniyle soruşturma altında.

The Wall Street Journal'a göre, Facebook ve Instagram'ın sahibi teknoloji şirketi Meta, teknoloji devinin platformlarında ilaç ve uyuşturucu satışlarını kasıtlı olarak kolaylaştırıp kolaylaştırmadığı veya bu satışlardan kâr elde edip etmediği federal yetkililer tarafından araştırılıyor.

ABD Virginia'daki federal yetkililer, "Meta platformlarındaki ihlal niteliğindeki uyuşturucu içeriği veya Meta platformları aracılığıyla yasadışı uyuşturucu satışı" ile ilgili şirket kayıtları için Meta'ya baskın yaptı.

Müfettişlere Gıda ve İlaç İdaresi yetkililerinin de yardım ettiği bildiriliyor.

Meta Cumartesi günü Fox Business'a şunları söyledi:

"Yasadışı uyuşturucu satışı politikalarımıza aykırıdır ve bu içeriği bulup hizmetlerimizden kaldırmak için çalışıyoruz. Meta, yasa dışı uyuşturucuların satışı ve dağıtımıyla mücadeleye yardımcı olmak için kolluk kuvvetleriyle proaktif bir şekilde işbirliği yapıyor."

SOSYAL MEDYADA UYUŞTURUCU SATIŞLARI

Pek çok çevrimiçi sosyal platform, yasa dışı maddelerin yurtiçi ve uluslararası satışı da dahil olmak üzere yasa dışı faaliyetlerin yuvası haline geldi.

so+many+drugs+online

Meta, web sitelerinin "Şeffaflık Merkezi" bölümünde, "İnternetten uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, herhangi bir platformdan daha büyük bir iştir. Bu nedenle, bilgi paylaşmak ve kötü kullanıcıların çevrimiçi ortamda zarar vermesini önlemek için diğer teknoloji şirketleriyle aktif olarak işbirliği yapıyoruz." diyor.

Şirket şunu belirtiyor:

"Örneğin, yasa dışı uyuşturucuyla ilgili içerik ve faaliyet kalıplarını ve işaretlerini belirlemek için Snap ile çalışıyoruz. Bu program aracılığıyla, platformumuzda yasa dışı uyuşturucu içeriğini geniş ölçekte tespit etmenin yeni yollarını belirledik, ve bu sinyalleri düzenli olarak Snap ile paylaşıyoruz, böylece ihlal eden uyuşturucu içeriğini platformlar arasında bağımsız olarak değerlendirip kaldırabiliyoruz."

instagram+buy+drug+online

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, geçtiğimiz günlerde BM Narkotik Uyuşturucu Komisyonu'nun 67. Oturumunda Dışişleri Bakanlığı ile sosyal medya şirketleri (Meta dahil) arasında çevrimiçi uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele için ortak bir kampanya başlatılacağını duyurmuştu.

Blinken, "Amerika Birleşik Devletleri ve UNODC yakın zamanda Meta, Snap ve diğerleriyle çevrimiçi sentetik uyuşturucu faaliyetlerini engellemek ve bunun yerine bu platformların etkileri hakkında kullanıcıları eğitmek amacıyla kullanmasını sağlamak için yeni bir işbirliği çabası başlattı" demişti.

FoxNews

Haber Ara