Dolar

32,2277

Euro

34,7741

Altın

2.455,17

Bist

10.314,25

Sırbistan'dan Rusya'ya 'istihbarat' teşekkürü

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiс, Moskova'nın Sırbistan için hayati önem taşıyan istihbaratı Belgrad'la paylaştığını açıkladı.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-26 09:39:25

Sırbistan'dan Rusya'ya 'istihbarat' teşekkürü

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiс, başkent Belgrad'taki isyan planları konusunda kendilerini uyaran Rus güvenlik servislerine şükranlarını sundu.

AA-33268644

Batı yanlısı göstericiler Pazar akşamı Belgrad'daki hükümet binalarına girmeye çalışırken, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic bunu renkli devrim girişimi olarak nitelendirdi.

Vucic başlangıçta adı açıklanmayan "yabancı servislere" güvenlik servislerinin "haydutların tam olarak ne hazırladığını bilinmesini sağladığı için" teşekkür ederken, Brnabiс daha sonra Belgrad'ın Moskova tarafından ihbar edildiğini açıkladı.

"BATILI ÜLKELER 'SAHTE HABER' DEDİ"

Pink TV'ye konuşan Brnabic, "Özellikle bu gece, Sırbistan'ı savunmanın ve bu bilgiye sahip olan ve bunu bizimle paylaşan Rus güvenlik servislerine teşekkür etmenin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Başbakan, "Sadece teşekkür edebilirim ve bu bilgi muhtemelen Batı'dakilerin pek ilgisini çekmeyecek. Bu bilgiyi herkesle paylaştığımızda şöyle dediler: 'Bu Rusların dezenformasyonu. Bu sahte haber yaymaktır.' konuştu.

sirbistan-reu-2161353_1

Cumhurbaşkanlığı basın servisine dayandırılan yerel basında çıkan haberlere göre, Belgrad'daki huzursuzluğun ardından Vucic'in Rusya Büyükelçisi Aleksandr Botsan-Kharchenko'yu protestonun gerçekleştiği toplantı yerinin hemen karşısındaki evinde ağırlaması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Ivica Daciç'in de Rus elçiyle bir görüşeceği öğrenildi.

RT

Haber Ara