Dolar

32,3409

Euro

34,8363

Altın

2.402,79

Bist

10.276,88

'Rusya, Ermeni provokatörlerin oyununa gelmemeli'

Bir Rus haber sitesinde yayımlanan analiz haberde, Ermeni diasporasının çatışmayı Rusya topraklarına yaymaya çalıştığı belirtilerek, “Rusya, Ermeni provokatörlerin oyununa gelmemeli” uyarısında bulunuluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-19 10:56:15

'Rusya, Ermeni provokatörlerin oyununa gelmemeli'

Bir Rus haber sitesinde yayımlanan analiz haberde, Ermeni diasporasının çatışmayı Rusya topraklarına yaymaya çalıştığı belirtilerek, “Rusya, Ermeni provokatörlerin oyununa gelmemeli” uyarısında bulunuluyor.

Rus ‘gradator.ru' haber sitesinde, “Ermeni diasporası, çatışmayı Rusya topraklarına yaymaya çalışıyor” başlıklı yayımlanan analiz haber şöyle:

Bir St. Petersburg sakini, "Rus topraklarının ele geçirilmesini" önlemek için yurttaşlarını Karabağ'a, Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı savaşmaya çağırdı. Ancak yabancı topraklara el konulması, Ermenilerin tarihi bir geleneğidir. Ermeniler, Azerbaycan'ın topraklarını Ermeni işgalinden kurtardığını kabullenemiyor ve bu nedenle Fransa, ABD ve Rusya'daki Ermeni diasporasının desteğiyle intikam talep ediyor.

Ermeniler, problemlerini bir başkasının eliyle çözmeye alışkındır, esas olarak Rusya pahasına. Ancak bu kez Moskova, Batı yanlısı Erivan'ın oyunlarına kanmadı. Rusya, Ermenistan gibi düşmanlık yerine bölgesel komşularıyla barış ve işbirliğini tercih etti. Üstelik Rusya, neden Ermenilere başkasının Karabağ'ını versin ki? O halde yarın Ermenilere kendi Krasnodar'ımızı vermemiz gerekecek.

Azerbaycanlıların nihayet topraklarından attığı Ermenistan dersini almıyor. Ve yine diasporasının siyasi ve mali kaynaklarına güvenerek intikamcı duygular geliştiriyor. Bu koşullarda Rusya da Ermeni terörü tehdidiyle karşı karşıya kalabilir, özellikle de çeşitli Ermeni milliyetçi örgütlerinden bu tür tehditler giderek daha fazla duyulduğu için. 

arm5

Bu tür provokasyonlar sadece başlangıç. Fotoğraftaki bu provokatör, Rusya'nın Ermeni diasporasının bir temsilcisi, ancak bir Rus kılığına girerek, Karabağ'da Türklerin galip gelmesinden rahatsız olduğu iddia ediliyor. Slav-Türk ve Müslüman-Hıristiyan birliği çokuluslu Rusya'nın temelidir, bu nedenle Ermeni provokatörler Türkofobik duyguları kışkırtacak ve Rus toplumunu "Hıristiyan-Müslüman çatışması" sahtekarlıklarıyla boğacaktır. 

Kafkasya'da dini bir çatışma yok, tüm sorunlar, kan ve savaş Ermeni milliyetçiliğinin ve ayrılıkçılığının bir sonucudur. 

Fotoğraftaki bu provokatör, St.Petersburglu olduğunu bildiriyor. "Liseden mezun oldum, orduda görev yaptım ve daha sonra poliste çalıştım. Emekli oldum, biraz avukatlık yaptım. Ermeni halkının tarihini biliyorum, iki şiir kitabı yayınladım" dedi.  Bu provokatör, Rusları silahlanmaya ve Karabağ'da Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı savaşmaya çağırıyor: "Bu yaratıklar (Türkler ve Azeriler) burada ve şimdi öldürülmeli, yoksa topraklarımıza gelecekler! Yurttaşlarıma sesleniyorum: Bu videoyu görürseniz, yeriniz burası! Ermeni halkını desteklemelisiniz!"

Aşiretlerinin tüm Rusya'yı ele geçirdiği bu Ermeni provokatör, Türklerin Tataristan ve Başkurtya'ya tecavüz ettiklerini iddia ediyor. Üzgünüm, ama Başkurtya fiilen Ermenilerin emrinde. Ve Ermenilerin gözü, Rostov, Krasnodar, Armavir, Stavropol, Pyatigorsk ve Abhazya yönetimindeki Soçi'de ...

Şimdi, ihtilafı Rusya topraklarına yaymaya çalışan Ermeni diasporasından milliyetçilerin tehlikeli provokasyonlarına boyun eğmemek çok önemli. 

Kaynak: gradator.ru

Haber Ara