Dolar

32,3872

Euro

34,7796

Altın

2.435,01

Bist

9.991,79

Rusya'dan Fransız yönetimine ağır küfürlü cevap

Rusya eski Devlet Başkanı Medvedev, Paris'in Belgorod katliamını Ukrayna'nın 'meşru müdafaası' olarak nitelendirmesine küfürlü sözlerle karşılık verdi

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-04 22:20:08

Rusya'dan Fransız yönetimine ağır küfürlü cevap

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev dün yaptığı açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın, Ukrayna'nın Belgorod'da sivillere yönelik katliamını meşru müdafaa olarak ilan ederek Rusya'nın Fransa'ya yönelik tarihsel hoşnutsuzluğunu haklı çıkardığını iddia etti.

Ukrayna topçu saldırısına hedef olan Belgorod merkez meydanına düşen misket bombaları nedneiyle 100'den fazla sivili yaraladı ve aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi öldü.

Saldırıyla ilgili bir soruya cevap veren Paris'teki Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Ukrayna'nın "meşru müdafaa amacıyla hareket ettiğini", Rusya'nın ise çatışmaya "eşlik eden insani trajedilerden" sorumlu "saldırgan bir devlet" olduğunu söyledi.

Medvedev bir Telegram paylaşımında "Fransızları hiçbir zaman sevmedik" ifadesini kullandı. Napolyon Bonapart'ın talihsiz 1812 Rus topraklarını işgaline atıfta bulunan Medvedev, "Kurbağalar bize karşı savaştı" diye ekledi.

"PİSLİKLER, PİÇLER, UCUBELER"

Medvedev, paylaşımına ağır küfürlerle devam etti:

“Artık buna ikna olduk. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Belgorod'a misket bombası kullanılarak yapılan saldırının 'meşru müdafaa' olduğunu söyledi. Pislikler. Piçler. Ucubeler.”

Fransa'nın Belgorod katliamına verdiği tepki, Kiev'i tamamen destekleyen Avrupa Birliği'nin resmi tutumunu yansıtıyor.

AB dış politika sözcüsü Peter Stano dün yaptığı açıklamada, "Genel olarak Ukrayna'nın kendisini savunma konusunda yasal hakkı var. Belgorod'daki spesifik olayla ilgili olarak Rusya'dan gelen hiçbir bilginin güvenilir olduğu düşünülemez." dedi.

Rusya, Batı tarafından Kiev'e bağışlanan silahlarla dolu depolar da dahil olmak üzere Ukrayna'nın askeri sanayi tesislerine, tamir atölyelerine ve mühimmat depolarına drone ve füze saldırılarıyla karşılık verdi.

Medvedev şu anda Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Başkan Vladimir Putin'in yardımcısı olarak görev yapıyor. Ukrayna ihtilafının Şubat 2022'de tırmanmasından bu yana, Rusya'nın eski cumhurbaşkanı (2008-2012) ve başbakanı (2012-2020), Rusya'nın daha ılımlı retoriğine kıyasla Kiev'e ve Batı'ya yönelik sert bir eleştirmen olarak ortaya çıktı.

RT

Haber Ara