Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya'dan ayrılan Batılı firmaların sayısı açıklandı

Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov'a göre, ülkede faaliyet gösteren büyük Amerikan ve Avrupalı ​​işletmelerin yalnızca beşte biri çekildi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-15 14:23:03

Rusya'dan ayrılan Batılı firmaların sayısı açıklandı

Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov, Avrupa'daki büyük şirketlerin yalnızca yüzde 20'sinin ve ABD'nin yüzde 16'sının Batı'nın yaptırım baskısı nedeniyle Rusya'dan ayrıldığını açıkladı.

Aynı zamanda ticaret ve sanayi bakanı olarak da görev yapan Manturov'a göre, Rusya'da kalan birçok işletme yatırımlarını artırmaya devam ediyor.

Manturov, “Rakamlar Avrupalı ​​İşletmeler Birliği'nden. 500 büyük Avrupalı ​​şirketten (yıllık cirosu yarım milyar rubleden az olanları almıyorum) şu ana kadar sadece 100'ü resmi olarak ayrıldı, bu da %20 demektir." dedi.

Başbakan yardımcısı ayrıca Rusya'daki 350 büyük Amerikan şirketinden 66'sının (yaklaşık %19) ayrıldığının altını çizdi.

Manturov, “Bu durum, özellikle enerji kaynaklarının maliyeti dikkate alındığında pazarımızın ve potansiyelimizin ilgi çekici olduğunu gösteriyor. İşletmelerin giderek küçüldüğü Avrupa'da neler olduğunu görüyorsunuz” dedi.

Manturov, Rus hükümetinin yabancı yatırımları çekmeye devam edeceğini ve yabancı uzmanların yanı sıra yatırımcılar ve işletme sahipleri için de gerekli koşulları yaratacağını belirterek şunları ekledi:

“Bu hem dost olmayan hem de dost olmayan ülkeler için geçerlidir. Makul diyaloğa ve yatırımcılara her zaman açığız.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz günlerde Batı'nın Rusya'yı izole etme çabalarına rağmen pazarın açık ve rekabetçi kalacağını doğruladı. Batı'dan ayrılmaların, "hemen devralan" yerli şirketler için faydalı olduğunu söyledi. Putin'e göre Rusya, "her şeyin yolunda gitmesini sağlayacak" yeterli yeteneğin yanı sıra nitelikli işçilere ve yöneticilere de sahip.

RussianToday

Haber Ara