Dolar

32,5170

Euro

34,8994

Altın

2.438,44

Bist

9.915,62

Rusya, Afrika'da kripto madencilik merkezi kuracak

Rus kripto madencilik şirketi, Afrika'da kurulması planlanan yeni tesisin Etiyopya'yı küresel bir madencilik merkezi yapacağını açıkladı.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-22 16:30:05

Rusya, Afrika'da kripto madencilik merkezi kuracak

Rus Bitcoin madencilik tedarikçisi BitСluster'in web sitesinde yapılan duyuruya göre Etiyopya'da 120 megavatlık (MW) bir veri merkezi inşa ediyor.

Dün yayınlanan basın açıklamasına göre tesis, başkent Addis Ababa'da, Kilinto yüksek gerilim trafo merkezi bölgesinde yer alacak ve 30.000 metrekareden oluşacak.

BitСluster, yeni veri merkezinin devreye alınmasının Ocak 2024'te gerçekleşeceğini belirterek, transformatörlerin şu anda bağlı olduğunu açıkladı.

ENERJİ KAYNAĞI DEV BARAJ

Raporda, veri merkezinin mühendislik ve teknik koşullarının en modern madencilik cihazlarının ihtiyaçlarını karşıladığı vurgulandı.

crypto

Basın açıklamasında "veri merkezinin elektriğinin %100'ü yenilenebilir enerji kaynaklarından, özellikle de 5,15 GW kapasiteyle Afrika'nın en büyük hidroelektrik projesi olan Büyük Etiyopya Rönesans Barajı'ndan geliyor" denildi.

Kilinto yüksek gerilim trafo merkezinin yeni enerji altyapısının, "yüzde 99 çalışma süresiyle tesise kesintisiz güç beslemesi" sağlayacağı bildiriliyor.

BitCluster, projenin ölçeğinin tam döngülü bir hizmet merkezi olmasını sağladığını, böylece hatalı cihazların şirket içinde onarılmasında zaman ve paradan tasarruf edildiğini ve bunun da madenciliği daha verimli hale getirdiğini belirtti.

RT

Haber Ara