Dolar

32,2787

Euro

35,0259

Altın

2.473,21

Bist

10.541,15

Rus-Türk anlaşması gereği Kuzey Suriye'de ilk grubun çekilmesi başladı

17 Eylül tarihli Rus-Türk anlaşması uyarınca ilk muhalif grup Pazar günü, Suriye'nin kuzeybatısındaki askerden arındırılmış bölgeden geri çekilmeye başladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-30 15:00:50

Rus-Türk anlaşması gereği Kuzey Suriye'de ilk grubun çekilmesi başladı

Timetürk Çeviri

Le point gazetesinin AFP haber ajansına dayanarak yaptığı habere göre; Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşma gereği askerden arındırılmış bölgede, AFP  İnsan Hakları Suriye Gözlemevi (OSDH) yöneticisi Rami Abdel Rahman, Faylaq el-Şam birimleri, Halep vilayetinin güneyindeki ve aynı adı taşıyan kentin batı kesimlerinden, tanklar ve toplar da dahil olmak üzere, ağır silahlarıyla pazar sabahından itibaren geri çekilmeye başladıklarını açıkladı.

OSDH'nin direktörüne göre, ikinci grup askeri teçhizat bakımından ve savaşçı sayısı olarak en büyük grup ise üçüncü kademede çekilecek grupta bulunmaktadır.

17 Eylül'de Soçi'de (Rusya) sonuçlanan Ankara ile Moskova arasındaki anlaşma, en azından kısa vadede Suriye rejiminin askeri bir saldırı ihtimalini ortadan kaldırdı.

Rusya ve Türkiye, İdlip ve çevresinde, 15 ila 20 km genişliğinde bir "askerden arındırılmış bölge" nin 15 Ekim tarihine kadar oluşturulmasını öngörüyor.

Demokrasi yanlısı gösterilerin Bashar el-Esad rejimi tarafından, tetiklenen Suriye ihtilafı yıllar içinde daha da karmaşıklaşmıştır. 360.000'den fazla insan bu savaşta öldü. Milyonlarca kişi yerlerinden ve yurtlarından edilerek mülteci durumuna düştü.

Kaynak: Le Point

Haber Ara