Dolar

32,8185

Euro

35,2173

Altın

2.450,67

Bist

10.471,32

Rus Ortodoks Kilisesi'nden 'kıyamet' uyarısı

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, 'bazı delilerin' Rusya'nın yenilebileceğine inandığını ancak bunun dünyanın sonunu tetikleyebileceğini söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-19 21:41:01

Rus Ortodoks Kilisesi'nden 'kıyamet' uyarısı

Rus Ortodoks Kilisesi'nin lideri Patrik Kirill bugün yaptığı açıklamada, Rusya'yı yok etmeye yönelik herhangi bir girişimin tüm dünya için felaket anlamına gelebileceği konusunda uyardı.

Ortodoks Hıristiyanların Epifani bayramı münasebetiyle düzenlenen bir ayin sonrasında konuşan piskopos, hem uluslararası toplumun hem de Rusya'nın "çok büyük tehditlerle" karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Patrik Kirill'e açıklamasında "bazı deliler" ifadesini kullanırken meydan okudu:

"Mevcut koşullar altında bazı delilerin güçlü silahlara sahip ve son derece güçlü insanlardan oluşan, hiçbir zaman bir düşmana boyun eğmemiş, her zaman galip gelen Rusya'nın yenilebileceğine inanmalarıdır. Herkes gibi olsunlar ve dünyanın büyük bir kısmını kontrol etme gücüne sahip olanlara itaat etsinler diye onlara değer bile denemeyecek bazı değerler empoze etmek de mümkün olmayacaktır. Bu delileri aydınlatması ve Rusya'yı yok etme arzusunun dünyanın sonu anlamına geleceğini anlamalarına yardım etmesi için Tanrı'ya dua ediyoruz."

Patrik'in sözleri, eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev'in bugün yaptığı ve Moskova'nın Ukrayna'da yenildiğini görmek isteyen ülkeleri Rusya gibi nükleer güçlerin "kaderlerinin bağlı olduğu büyük bir çatışmayı asla kaybetmediği" konusunda uyaran açıklamasının üzerine geldi.

Bu ayın başlarında, Rus Kilisesi'nin başı, hem Moskova hem de Kiev güçlerine, kiliseye inananlara dini ayinlere katılma şansı vermek için 7 Ocak'taki Ortodoks Noeli öncesinde bir ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Kilisenin çağrısı, Moskova birliklerine 36 saatlik geri çekilme emri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından desteklendi. Ancak ateşkes Kiev tarafından reddedildi ve Ukraynalı yetkililer teklifi "ikiyüzlülük" ve askeri bir hile olarak değerlendirdi.

RT

Haber Ara