Dolar

32,2599

Euro

34,7406

Altın

2.400,70

Bist

10.336,50

Rus Gazetesi'nden İsrail ve Suriye iddiası

Rusya’nın Nezavisimaya Gazeta adlı yayın organında Amerika’nın Suriye’den çekilmesinin ardından İsrail’in kapsamlı bir savaşa hazırlandığı öne sürüldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-25 11:58:59

Rus Gazetesi'nden İsrail ve Suriye iddiası

Timetürk Çeviri

Gazetedeki haberde Başkan Donald Trump'ın Suriye'den askerlerini çekme kararının İsrail'i İran'ın Suriye'deki varlığıyla karşı karşıya ve sadece kendi askerleriyle kalmaya zorladığı ifade edildi.

Gazete İsrail'in eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın, “ABD'nin Suriye'den çekilmesi kuzeyde, Lübnan ya da Suriye'de, geniş çaplı bir çatışmanın olma ihtimalini hayli arttırıyor” dediğini aktardı.

Lieberman ayrıca “Amerikalıların ayrılışı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in ve müttefikleri olan İran ve Lübnan Hizbullah'ının moralini yükseltecek” diye ekledi.

Günlük gazete Rus askeriye uzmanı Yuri Liamin'in “İran bu kararı açık çek olarak yorumlayamaz” dediğini de aktardı.

“Türkiye'nin şimdi Suriye Kürtlerine karşı askeri bir operasyon yapmakla tehdit ettiğini unutmamalıyız. Bu operasyon Suriye'nin kuzeyinde önemli alanda bir Türk denetimine yol açabilir. Böylesi bir gelişme Suriye yetkilileri ve onların İranlı müttefikleri tarafından ihtimal memnuniyetle karşılanmayacaktır” diye ekledi.

 Geçtiğimiz Çarşamba ABD Başkanı Trump bir tweet atarak Trump başkanlığı döneminde kendisinin Suriye'de tek kalma nedeni olan IŞİD'i yendiklerini söyledi.

Amerikan medyası ise kararın Trump ve Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan yönetiminin YPG'ye karşı Fırat'ın doğusunda operasyon yapacağını duyurmasının ardından yapılan bir telefon görüşmesi sonrası geldiğini yazdı.

Kayank: middleeastmonitor.com

 

Haber Ara