Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rus emekli Albay: Türkiye, bağımsız bir ülke olduğunu gösterdi

Rus askeri uzman emekli albay Viktor Baranets, Komsomolskaya Pravda gazetesine verdiği demeçte, “ Türkiye, Rusya Federasyonu'ndan silah satın alarak, ABD'den bağımsız bir ülke olduğunu gösterdi” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-20 09:43:07

Rus emekli Albay: Türkiye, bağımsız bir ülke olduğunu gösterdi

Türkiye'nin, ABD'nin yaptırım ve tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma füze sistemini alması Rus basının gündeminden düşmüyor.

Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan emekli Rus Albay Viktor Baranets, “ Türkiye, Rusya Federasyonu'ndan silah satın alarak, ABD'den bağımsız bir ülke olduğunu gösterdi” dedi.

Rus Albay Viktor Baranets, 18 Ağustos'ta Komsomolskaya Pravda gazetesinin muhabiriyle yaptığı röportajda, Washington'un Rus silahlarını tüm gücüyle dünya pazarının dışına itmesine rağmen, Türkiye'nin ABD'nin baskısına boyun eğmeyerek, Rus silahlarına yöneldiğini açıkladı.

Komsomolskaya Pravda gözlemcisi ise, “Silah satışı ABD'nin muazzam bir gelir kaynağı olmasına rağmen, Amerikalılar artık silahlarını NATO üyelerine dayatamıyor. Amerika'nın lideri, silahlarını Polonya'ya ‘ucuza' satma noktasına geldi” dedi.

“Türkiye'nin S-400'ü alması,
ABD'ye ciddi bir darbe oldu”

Öte yandan Rus askeri uzman Baranets, "NewInform" bilgi portalı muhabiri ile yaptığı röportajda Rus hava savunma sistemi 'S-400'ün, Türkler tarafından Amerikan F-16 savaş uçakları üzerinde test edilmesine ilişkin iddialar hakkında da şu yorumda bulundu:
“Artık, Türk hava savunma sisteminin, Amerikan Patriot uçaksavar füze sistemleri olmasa bile, Ankara'nın Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın almasıyla çok daha etkili hale geldi ve bu da ABD'ye ve askeri-sanayi kompleksinin otoritesine ciddi bir darbe oldu."

Askeri uzman Baranets ayrıca, S-400'ün satın alınmasının NATO kampındaki kaosu artırdığını ve özellikle Türk-Amerikan ilişkilerinde gerilime neden olduğunu belirtterek şu yorumda bulundu:

“Aynı zamanda Amerikalılar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkesi NATO üyesi olmasına rağmen, Washington'un pek sevmediği füzeler ve diğer hava saldırı araçlarına karşı savunma gibi bağımsız bir politika izlemesinden büyük endişe duyuyorlar.”

Kaynak: Komsomolskaya Pravda
Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara