Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ruhani: ABD’nin yenilgisini dünya ve tarih önünde kanıtladık

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin İran'a boyun eğdirmekle ciddi bir stratejik hata yaptığını belirterek, 'Washington'un İran karşısında yenilgisini dünya ve tarih önünde kanıtladık' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-03 12:41:01

Ruhani: ABD’nin yenilgisini dünya ve tarih önünde kanıtladık

İran ve ABD arasında 'söz düellosu' sürüyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'ın teslim olmasını ve boyun eğmesini istediğini, bunun başarılmadığını ve olmayacağını belirterek, "Washington'un Güvenlik Konseyi'ndeki yenilgisinin" İranlıların direnişinden kaynaklandığına işaret etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ekonomik projelerin açılışı sırasında yaptığı açıklamada, Amerika'nın İran'a karşı projesinde başarısız olduğunu ve geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler tarihinde bir emsal olarak siyasi kayıplara uğradığını söyledi.

Ruhani, ABD'nin İran'a boyun eğdirmekle ciddi bir stratejik hata yaptığını belirterek, "Washington'un İran karşısında yenilgisini dünya ve tarih önünde kanıtladık" dedi.

Amerikan baskısının İran halkı için sorun yarattığını ve onlar olmasaydı daha iyi yaşayabileceklerini öne süren Ruhani, "Amerika'nın yüzde yüz kayıp yaşadığını ve İran'ın ise kararlılık yoluna devam edeceğini" belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "ABD, yaptırımları bize uygulamasaydı, bugün inşa ettiğimiz projeleri birçok kez inşa edebilirdik; ancak baskılara rağmen Amerika, İran'daki kalkınma sürecini engelleyemedi" dedi.

BM Güvenlik Konseyi üyelerinin çatışma çözme mekanizmasını harekete geçirmek için Amerikan tasarısını tartışmayı bile reddettiklerini ve "bu bir Amerikan yenilgisini temsil ettiğini" belirten Ruhani, İran'a yeniden yaptırımlar getirme tasarısının BM Güvenlik Konseyi tarafından reddedildiğini de belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin siyasi tarihinde eşi benzeri olmayan tarihi bir yenilgiye uğradığını ve Güvenlik Konseyi'ndeki bu yenilginin son iki buçuk yıldır İran halkının direnişinden kaynaklandığını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara