Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Putin'den LGBT tepkisi; 'Çocuklara dokunmayın'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın çocukları hedef almadığı veya tercihlerini göstermediği sürece sapkın cinsel yönelimlere sahip insanlara karşı aslında hoşgörülü olduğunu söyledi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-20 22:12:12

Putin'den LGBT tepkisi; 'Çocuklara dokunmayın'

Putin, Rusya'nın devlet destekli Stratejik Girişimler Ajansı tarafından her yıl düzenlenen bir etkinlik olan 'Yeni Zaman İçin Güçlü Fikirler' forumunda ziyaretçilere hitap etti.

65d4d03a2030276b973cb61a

“Geleneksel olmayan cinsel yönelimlere sahip insanlara karşı oldukça hoşgörülüyüz. Biz bunu göstermiyoruz ve bunu göstermenin doğru olduğuna inanmıyoruz. Herkesin – yetişkinlerin – istediği gibi yaşamasına izin verin. Kimse onları hiçbir konuda sınırlamaz" diyen Putin, temelde ülkede LGBT topluluğunu sınırlayan yalnızca bir avuç kural olduğunu açıkladı.

"ÇOCUKLARA DOKUNMAYIN, BU KADAR..."

Putin, LGBT propagandasının çocukları hedef almasına ise net konuştu:

"Çocuklara gelince, daha önce defalarca söyledim: 'Çocuklara dokunmayın.' Bu kadar. Bu ilki. İkincisi ise biz her şeyden önce geleneksel değerlerin rehberliğinde hareket eden bir devletiz."

Geçtiğimiz birkaç yılda Rusya, “LGBT ideolojisi” olarak adlandırdığı şeyin yayılmasına karşı koymayı amaçlayan mevcut kanunlar kademeli olarak sıkılaştırıldı. Söz konusu düzenleme LGBT propagandasının küçükler arasında yayılmasını engellemek amacıyla 2013 yılında başladı.

Yasak, Aralık 2022'de, yeni mevzuatın hem küçükler hem de yetişkinler arasında "geleneksel olmayan cinsel ilişkileri, pedofiliyi ve transgenderizmi teşvik etmekten suçlu bulunan herkese büyük para cezaları getirmesiyle daha da güçlendirildi.

Geçen yılın sonlarında, Rusya Yüksek Mahkemesi “uluslararası LGBT hareketini” aşırılıkçı olarak tanımlayarak yasa dışı ilan etti. Yasak, Rusya Adalet Bakanlığı'nın, hareketin "sosyal yapıları ve dini mezhepleri kışkırttığı" ve tanımlanmamış "kışkırtıcı özellikler" sergilediğini ileri sürerek yüksek mahkemeye başvurusunun ardından gelişti.

RussianToday

Haber Ara