Dolar

32,2495

Euro

34,6819

Altın

2.399,04

Bist

10.336,50

Pompeo, dışişleri personeline köpeğini gezdirmek dahil birçok ihlalle suçlandı

ABD eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen yıl görevde olduğu sırada kendisinin veya eşinin köpeğini Dışişleri Bakanlığı personeline gezdirmekle, bakanlık personelini ailesinin özel işlerinde görevlendirmekle suçlandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 09:13:33

Pompeo, dışişleri personeline köpeğini gezdirmek dahil birçok ihlalle suçlandı

NewYork Times'in ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı müfettiş raporuna dayandırdığı habere göre, Pompeo'nun hükümet çalışanlarını sadece köpeklerine bakmak için değil, restoran rezervasyonları ve kuaför randevularını ayarlamak, evlerine eşya teslim etmek, kişisel Noel kartlarını hazırlamak, çiçek sipariş etmek için de görevlendirdiği sonucuna vardı.

Pompeo'nun Dışişleri Bakanlığı kaynaklarını kötüye kullanıp kullanmadığına dair bir yıl süren soruşturma sonunda hazırlanan rapora göre en önemli ihlal, Pompeo'nun oğluna West Point'teki Birleşik Devletler Askeri Akademisi'nde bir otel odası için aşırı indirimli ücret sağlanmasıydı. Müfettişler bunun uygunsuz bir hediye olabileceğini söylediler.

Raporda, Pompeo artık görevde olmadığı için, "federal çalışanlar için geçerli olan disiplin cezalarına veya diğer yaptırımlara tabi değil" sonucuna varıldığı ifade edildi. Bunun yerine, "geleceğin kıdemli liderlerinin benzer ihlallerde bulunma riskini azaltmak için" tavsiyelerde bulunuldu.

Raporda ayrıca, geçtiğimiz Aralık ayında müfettişlerle yaptığı bir görüşmesinde Pompeo'nun söz konusu ihlalleri departman fonlarının uygunsuz şekilde kullanılmadığı küçük ve önemsiz işler olarak nitelendirdiği belirtildi.

Suçlamaları reddetti

Cuma günü yaptığı açıklamada ise Pompeo, kendisinin ve eşinin vergi mükelleflerinin parasını asla kötüye kullanmadıklarını, federal etik kurallarını ihlal etmediklerini, soruşturmayı siyasi nedenlere bağlayarak eleştirdi. Pompeo, "Bu son rapor, daha da kötüsü hükümetimiz tarafından eşime iftira atmaya yönelik bir başka girişim" dedi.

_113402441_0000-copy

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun köpeğinin bir fotoğrafını şahsi Twitter hesabından paylaşması, "Pompeo Çin'le dalga mı geçiyor?" spekülasyonlarına neden olmuştu. Yerdeki oyuncaklar arasında ise en önde Disney'in ünlü çizgi karakteri Winnie the Pooh'nun (Ayı Winnie) peluş oyuncağı bulunuyordu. Winnie the Pooh, Çin'de Devlet Başkanı Şi Jinping'e hakaret kabul ediliyor. Nedeni ise geçmişte yapılan ve Şi'yi Winnie the Pooh'ya benzeten paylaşımlar.

Haber Ara