Dolar

32,4593

Euro

34,7431

Altın

2.423,26

Bist

10.082,77

Pepsi Çin'de darbe aldı

Çin ABD’den kümes hayvanı ürünleri ithalatını yasakladı, Covid-19 endişesiyle Pepsi fabrikasını da kapattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-22 06:10:37

Pepsi Çin'de darbe aldı

 

Çin, şimdiye kadar kanatlı hayvan ürünlerin aldığı önde gelen Amerikan üreticlerinden birinden alımını durdururken Beijing Pepsi fabrikasını da her iki fabrikanın da bulaşıcı virüsten darbe almasını gerekçe göstererek kapattı.

Çin Gümrük Genel İdaresi Pazar günü yaptığı açıklamada Amerika'nın ünlü et üretim markalarından Tyson Foods'dan donmuş tavuk ithal edilmesini “geçici olarak” askıya aldı. Buna gerekçe olarak Arizona'daki fabrikanın bir dizi Covid-19 vakası yaşaması gösterildi.

Gümrük idaresinden yapılan açıklamayla fabrikadan gelen ürünlere de el konulacağı bildirildi.

PepsiCo da Beijin'de darbe aldı

Öte yandan Amerikan gıda ve içecek devi PepsiCo'nun Beijing'teki atıştıma imalatçısı fabrikanın da çalışanlarının bir kısmında virüs tespit edilmesi nedeniyle kapatıldığı duyuruldu. Fabrika sözcüsü Fan Zhimin, 87 bağlantılı kişinin de takip edildiğini ve karantinaya alındığını dile getirmişti.

Çin hükümeti ise bir hafta önce yine Beijing'de bir gıda toptancısı pazarında Xinfadi'deki somon balığı ksim tahtalarında virüs tespit edilmesi nedeniyle ithal edilen ürünler üzerindeki denetimini arttırmıştı.

Xinfadi'nin ise başkentin taze gıda ürünlerinin yüzde 70'ini sağladığı belirtildi.

Hükümet ofislerinin bulunduğu yere sıçradı

Çinli sağlık yetkililerine göre Beijing'te covid-19'un yeniden başgöstermesinin ardından ülkenin yönetim çemberinin bulunduğu , önemli hükümet dairelerinin yer aldığı Tongzhou'ya da sıçradı.

Bu nedenle geçtiğimiz hafta birçok limanda taze et, deniz ürünleri ve diğer taze ürünlerin konteynırları açılarak incelemeye alındı.

Cuma günü ise gümrükte firmalardan ürünlerinin korona virüsten güvenliği olduğu yönünde belge imzalamaları istendi.

Çin geçen yıl Kasım ayında beş yıla yakın süren ticari yasak kalkınca ABD'den kümes hayvanları ürünleri almaya başlamıştı.

 

Haber Ara