Dolar

32,3859

Euro

34,7738

Altın

2.434,75

Bist

10.066,67

Pentagon'dan Ukrayna'ya kötü haber

Pentagon basın sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, hafta içi düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Ukrayna'ya gönderilen silah ve mühimmatlar için parasının kalmadığını söyledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-07 19:11:53

Pentagon'dan Ukrayna'ya kötü haber

Gazetecilere "Paramız bitti" diyen Ryder, bu tür bir yardımı göndermek için 4,2 milyar dolarlık yetki kaldığını, ancak Pentagon'un ABD kuvvetlerinin hazırlığını riske atmak istemediği için takviye fonlarının eksikliğinin muhtemelen Ukrayna'ya desteğin duraklamasına yol açacağını açıkladı.

Kongre'nin federal hükümetin nasıl finanse edileceği konusundaki tartışmaları ve Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya daha fazla finansman sağlanması yönündeki talepleri sürerken, Pentagon yetkilileri aylardır bu durum hakkında uyarılarda bulunuyordu.

Öte yandan bir grup senatör, yarıdan fazlası Ukrayna için ayrılacak olan 100 milyar dolarlık harcama tasarısının önünün açılması için ayrıca sınır güvenliği anlaşmasını müzakere ediyor.

Pentagon, Ukrayna'ya son nihai yardım paketini Aralık ayı sonunda açıkladı. Bu paket 250 milyon dolar değerinde, çoğunluğu topçu ve diğer mühimmattan oluşuyordu.

Ryder, yardım göndermek için kalan paraya atıfta bulunarak, "Şu anda herhangi bir yeni duyuru beklemiyorum" dedi.

Kaynak: DefenceNews

Haber Ara