Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Parmak koparan timsah kaplumbağası bulundu

İngiltere'nin Cumbria bölgesinde kemiği koparacak kadar güçlü çenesi olması nedeniyle timsah kaplumbağası olarak adlandırılan bir kaplumbağa bulundu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-10 16:32:28

Parmak koparan timsah kaplumbağası bulundu

Timsah kaplumbağalarının insanların parmaklarını kestiği biliniyor ancak bu kaplumbağa, onu bir alışveriş sepetine koyarak kurtaran bir meclis üyesi tarafından bulundu.

Timsah kaplumbağaları Florida'daki nehirlere ve bataklıklara özgü hayvan olarak biliniyor. Dinozor benzeri bir görünümü ve zırh benzeri kabukları sayesinde tanınıyor.

Tatlı su sürüngeni, yerel bölge meclisi üyesi Denise Chamberlain tarafından İngiltere'nin Urswick Tarn gölünden alınıp, bakım için alışveriş sepeti içerisinde veterinere götürüldü.

Ancak İngiliz temsilci, gereken ilgiyi görmemesi nedeniyle hayvan için oldukça üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çeşitli kurumları aradım ama bana yardımcı olmadılar. Herkes onun bir su kaplumbağası olduğunu düşündü, ama değil."
Chamberlain, kaplumbağanın "artık ona bakamayan" egzotik bir evcil hayvan sahibi tarafından terk edildiğini iddia etti.

skynews-alligator-snapping-turtle_6450433

Benzer durumdaki tüm hayvan sahiplerini, onları atmak yerine ilgili kurumlarla iletişime geçmeye çağıran temsilci, Barrow'daki vahşi hayvan veterinerlerini kaplumbağaya gösterdikleri ilgili nedeniyle "kahramanlar" olarak niteledi.

Britannica ansiklopedisi, timsah kaplumbağalarını kemiği "kolayca" ısırabilen ve insan parmaklarını koparan istilacı bir tür olarak kaydediyor.

Timsah kaplumbağaları genellikle balık, kurbağa, küçük memeliler ve hatta diğer kaplumbağalarla beslenen hayvanlar olarak boyları 1 metreye, ağırlıkları 90 kiloya kadar artabiliyor.

Kaynak: Skynews

Haber Ara