Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Paris, Moskova’yı tehdit etti!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rus muhalefet blog yazarı Alexei Navalny'nin 'zehirlenmesi' olayını soruşturmadığı takdirde Moskova'ya karşı tedbir almakla tehdit etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-27 11:30:24

Paris, Moskova’yı tehdit etti!

Paris-Moskova arasında gerginlik büyüyor...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rus muhalefet blog yazarı Alexei Navalny'nin "zehirlenmesi" olayını soruşturmadığı takdirde Moskova'ya karşı tedbir almakla tehdit etti.

Fransız Bakan Drian, Le Parisien gazetesine verdiği bir röportajda, “Durumun çok basit olduğuna inanıyoruz: Rusya Federasyonu'nda üretilen ve yasaklı kimyasal silahlarla gerçekleştirilen bir Rus muhalefet siyasi liderine suikast girişiminden bahsediliyor. Bu zehirlenme olayının Moskova tarafından ısrarla soruşturmasını istiyoruz. Aksi takdirde Avrupa Birliği de kendi adına harekete geçmek zorunda kalacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en sert rakibi konumundaki Aleksey Navalny, 20 Ağustos'ta Rusya'da bir iç hat uçuşu sırasında fenalaştıktan sonra Almanya'nın başkenti Berlin'e nakledildi.

Noviçok sinir gazı ile zehirlendikten sonra Berlin'de tedavi altına alınan Rus muhalif lider Alexei Navalny, 32 günlük yatılı bakımın ardından durumunun düzelmesi üzerine hastaneden taburcu edildi.

Alman uzmanlar, 44 yaşındaki Navalny'nin Sovyet döneminden kalma bir sinir gazı ile zehirlendiği kanısına vardı.

Bu arada Navalny'nin ülkesine ne zaman döneceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Sık sık cezaevine giren Navalny, 2012-2014 yıllarında cezaevinde kalırken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Moskova'yı insan hakları ihlalinden suçlu bulmuştu. Mahkeme Navalny'in politik saiklerle içeride tutulduğuna hükmetmişti.

Kaynak: TASS+Ajanslar

Haber Ara