Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Pakistan IMF'ye başvurabilir

Imran Khan: Pakistan ekonomik zorluklar nedeniyle tekrar IMF’e başvurabilir

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-08 12:39:19

Pakistan IMF'ye başvurabilir

Timetürk Çeviri

Pakistan Başbakanı Imran Khan, ülkenin ödemeler dengesi krizi ve ekonomik sıkıntıları aşmak için IMF'e dönmek zorunda kalabileceğini ifade etti. Khan, “Ülkenin mali sorunlarını yönetebilmek için IMF'e borç almak için gidebiliriz” açıklamasını Pazar günü Lahor'da yaptı. Ancak Başbakan bununla birlikte İslamabad'ın IMF'e başvurmadan önce dost ülkelerden maddi destek arayacaklarını da belirtti. Khan bu ülkelerin ismini vermezken talepleri hakkında da detay aktarmadı.  “Öncelikle, diğer ülkelerden yardım almaya çalışacağız, milli kaynağı arttırmak için önce Pakistan Devlet Bankası'na para yatırmaları amacıyla üç ülkeye başvurduk” dedi.

IMF DANIŞMANLIK ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Geçtiğimiz hafta IMF'den ülkeye gerçekleştirilen danışmanlık ziyareti sonrası kurum yetkilileri ülkenin krizden kurtulması için acilen “önemli dış mali kaynak” temin etmesi gerektiğini salık verdi.

 IMF borçları ise hükümet harcamalarını kısma şartlarını içereceği için kurumun taleplerinin Khan'ın İslami refah devleti kurma kampanyasını tehlikeye atabilir.

Maliye Bakanı Asad Umar öncesinde dış rezervlerin en az 8 milyar dolar civarında arttırılmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ancak dış rezervler Eylül ayının sonunda 627 milyon dolar düşerek 8.4 milyar dolarda kaldı. Haftalık düşüş ise yılın en keskin düşüşü olarak kaydedildi.

PAKİSTAN YOLSUZLUĞUN SEBEP OLDUĞU BORÇLARDAN ÇEKİYOR

Ekonominin durumu ile ilgili konuşan Khan yaşanan ekonomik durum nedeniyle önceki hükümeti suçlayarak yolsuzluk yapanların ülke dışına kaçırdığı milyarları yeniden geri getirme sözü verdi. “Pakistan önceki yolsuz yöneticilerin sebep olduğu devasa iç ve borçlardan çekmektedir” diye konuştu.

Cuma günü ise Ulusal Hesap Verilebilirlik Bürosu (NAB) Pakistan'ın yolsuzluk gözlemcisi olarak muhalefet lideri Şahbaz Şerif rüşvet almaktan tutuklanmıştı. Şahbaz Şerif'in kardeşi olan Eski Başbakan Navaz Şerif ise yolsuzluk mahkemesince geçtiğimiz yıl 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: Presstv.com

Haber Ara