Dolar

32,3831

Euro

34,5959

Altın

2.391,22

Bist

10.045,74

'Özgürlüğün Sesi' filmi 'Baba'yı geride bıraktı

Bu yazın sürpriz hit filmi Özgürlüğün Sesi, dolar bazında gişe hasılatında 1972 yapımı klasik film The Godfather'ı geride bıraktı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 22:31:17

4 Temmuz'da vizyona giren yoğun gerilim, Jim Caviezel'in canlandırdığı eski İç Güvenlik özel ajanı Tim Ballard'ın hayatını anlatıyor. Film, Ballard'ın çocuk kaçakçılığına karşı bir örgüt olan Yeraltı Demiryolu Operasyonunu (OUR) işliyor. Ayrıca Kolombiya'da fuhuş kölesi olarak satılan iki Honduraslı çocuğu kurtarmak için aldığı bir görev canlandırılıyor.

Geçtiğimiz ay Amazon'un Prime Video hizmetinde yayınlanmaya başlayan film, 2023 yılını, gişe rekorları kıran Barbie ve Oppenheimer'ın ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde yılın en çok kazandıran 10. filmi olarak tamamladı.

GDib0vyXYAAjMRR

Box Office Mojo'nun paylaştığı rakamlara göre, ABD içi gişede toplam 184.178.046 dolar ve uluslararası alanda elde edilen 66.392.350 dolar ile Özgürlüğün Sesi'nin küresel gişe gelirinde toplam 250.570.396 dolar ile, zirvedeki The Godfather'ı (Baba) geride bırakmasına imkan sağladı.

Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Godfather, 1972 yazında gösterime girdi ve hem eleştirel hem de ticari başarı elde etti. Box Office Mojo'ya göre Baba'nın kazancı şu anda yurt içinde 136.381.073 dolar ve uluslararası olarak 113.960.743 dolar, yani küresel toplamı 250.341.816 dolar.

O yıl Akademi Ödülleri'nde En İyi Film Oscar'ını kazanan film, James Caan, Al Pacino ve en önemlisi mafya rolündeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Marlon Brando gibi yıldızların dönüşleriyle dikkat çekiyor.

Özgürlüğün Sesi, dolar bazında yapılan karşılaştırmada Baba'yı geride bırakmış olsa da, Baba'nın kazancı enflasyona göre ayarlandığında tablo kesinlikle farklıdır. Bugünün parasıyla The Godfather toplamda 1,8 milyar dolar kazanmıştır.

Özgürlüğün Sesi, geçen yaz piyasaya sürülmesinden bu yana hayranları arasında başlı başına konuşulan bir film oldu.

Özgürlüğün Sesi'nin vizyona girmesini takip eden haftalar ve aylarda, birçok sinemasever sosyal medyada videolar paylaşarak, ABD genelindeki çeşitli sinema sorunlarının filmin gösterimlerini aksattığını iddia etti. Birçoğu, Hollywood'daki karanlık güçlerin filmi bastırmak istediği iddia edildiğinden, filmin gelecek başarısını bozacak bir komplonun mevcut olduğu teorisini ortaya attı.

Film vizyona girdiği ilk günde ABD gişesinde Indiana Jones ve Dial of Destiny'i geride bırakarak güçlü bir gösterim elde etti.

Özgürlüğün Sesi sinemalardaki ilk gününde 14.242.063 dolar kazanırken, Indiana Jones filmi yurt içinde 11.698.989 dolar kazandı. Özgürlüğün Sesi'nin sonraki açılış toplamı 2.852 sinemada 19,6 milyon dolara ulaştı; bağımsız film statüsü göz önüne alındığında oldukça büyük bir başarı.

Dağıtımını Angel Studios'un üstlendiği Özgürlüğün Sesi, yurt içinde 100 milyon doları aşan salgın sonrası ilk bağımsız film oldu. Bunu 14,5 milyon dolarlık nispeten mütevazı bir bütçeyle başardı.

Film danışmanlık şirketi Franchise Entertainment Research'ün yöneticisi David A. Gross, daha önce Newsweek'e, Özgürlüğün Sesi'nin yönetmeni Alejandro Monteverde ve baş yapımcı Eduardo Verástegui'nin Meksika yerlisi olmasının, geniş İspanyol izleyici kitlesi ve çevresinde bazı etkileri olabileceğini söylemişti.

Gross, diğerlerinin yanı sıra önde gelen Cumhuriyetçiler Donald Trump ve Ron DeSantis tarafından da desteklenen film hakkında, "Latin Amerika'da çocuk kaçakçılığıyla mücadele eden bir adamın hikayesi ve Hıristiyan bakış açısı, İspanyol değerleri ile yankılanıyor" dedi.

Kaynak: Newsweek

Haber Ara