Dolar

32,4126

Euro

34,7374

Altın

2.419,89

Bist

10.045,74

Nijerya'da yeni doğan bebeklerin 600 dolara satıldığı binaya baskın!

Nijerya polisi, geçtiğimiz Salı günü Nijerya'nın güneybatısındaki Ogun eyaletinin Moi ilçesindeki yasadışı binaya düzenlenen baskın sırasında hapsedilen 6 kadın ve dört çocuğun kurtarıldığını duyurdu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-05 22:12:12

Nijerya'da yeni doğan bebeklerin 600 dolara satıldığı binaya baskın!

The Independent'ta yer alan habere göre, resmi polis sözcüsü Abimbula Oyemi AFP'ye yaptığı açıklamada, "Biz ihbar aldıktan sonra adamlarımız yasadışı doğum yapılan yere baskın yaptı ve 4'ü hamile 6'sı kadın olmak üzere 4'ü çocuk 10 kişi kurtarıldı" denildi.

Alıkonulan kadınlar tecavüzle hamile bırakılıyor

Basında çıkan haberlere göre kadınlar polise zorla ve tecavüzle gözaltına alındıklarını, ardından yeni doğan çocuklarının karaborsada yasadışı olarak satıldığını söyledi.

Genellikle sözde çocuk fabrikalarında doğan çocuklar evlat edinilerek sömürülüyor, işçiliğe zorlanıyor, fuhuş için kaçırılıyor veya bazı sapkın ritüellerde öldürülüyor.

Köleleştirilmiş kadınlardan biri gazetecilere, yeni doğan erkek çocuklarının Nijerya parasıyla 250.000 nairaya (657 $), kız çocuklar ise 200.000 nairaya (525 $) satıldığını söyledi.

Polis baskın sonucu iki kişiyi tutuklarken, kaçan elebaşlarını arıyor.

Kadın ve kız çocuklarının haklarını teşvik etmek için çalışan küresel bir sivil toplum kuruluşu olan Equality Now'un temsilcisi Tsetsy Matkire, insan ticareti konusunda The Independent'e “bebek merkezi”nin yıllardır Nijerya'da faaliyet gösterdiğini söyledi.

İnsan hakları aktivisti Matkire, "Uzun zaman önce, 2006 yılında UNESCO raporları ilk vakaları bildirdi. Bu Nijerya'nın birçok yerinde yaygın bir fenomendir ve daha önce Abia, Lagos ve Ebony eyaletlerinde bildirilmişti."

"Bebek merkezi"

Matkire devam etti;

“Bebek merkezi genellikle yetimhaneler, doğum merkezleri veya dini merkezlerin kılıfıyla maskelenir ve geniş bir faaliyet ağı içerir. Bunun bir tür cinsel sömürü ve istismar olduğuna şüphe yok."

Kurbanların, aşırı derecede güçsüz, zorla alıkonulan kadınlar ve kızlar olduğunu belirten Equality Now ve Nijerya'daki yerel kadın örgütleri, 2019'da önceki hükümete ve Afrika Birliği Çocuk Hakları ve Refahı Komisyonu'na bu konuda başvurduklarını ifade etti.

Yetkili Matkire, acil bir durum olarak gördükleri insan ticaretine ve cinsel istismara karşı koymaya çalıştıklarını, faillerin insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulabileceğini belirterek, "Sömürü ve tacizin bugün de devam etmesi çok endişe verici. Nijerya hükümetini çocuk koruma yasalarını etkinleştirmeye öncelik vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara