Dolar

32,7719

Euro

35,2372

Altın

2.448,14

Bist

10.471,32

New York’ta hemşiler grevde

CNN’de yer alan habere göre, 15 binden fazla hemşire işten ayrıldı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-09 09:26:21

New York’ta hemşiler grevde

New York Hemşireler Derneği (NYSNA) Başkanı Nancy Hagans Cumartesi sabahı düzenlediği sanal basın toplantısında, New York şehrindeki birkaç hastanede geçici sözleşme anlaşmalarına uyulmaması halinde 8 bin 700'den fazla hemşirenin Pazartesi sabahı 6.00'da greve gitmeye hazırlandığını söyledi.

Artan yaşam maliyetleri tüm dünyada insanları olum etkilerken kamu ve özel sektör çalışanları da payına düşeni alamamaktan şikayetçi. Avrupa bölgesinde İngiltere'de başlayan sağlık çalışanları grevleri, Almanya ve Fransaya da sıçramıştı. ABD'nin bazı eyaletlerinde protestolar ve grev hazırlıkları geçtiğimiz hafta başlamış ve ilk eylem New Yorkta olmuştu. Sendikalar ve Bakanlık yetkilileri arasında maaş pazarlığı sürüyor.

Sendika başkanı Cumartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, ana Mount Sinai Hastanesi kompleksinin Perşembe günü geç saatlerde pazarlık masasından ayrıldığını ve o zamandan beri başka pazarlık oturumları planlamak için sendikaya ulaşmadığını söyledi.

Mount Sinai hastanesi sözcüsü CNN gazetesine “hastane yönetiminin farklı sendika yetkilileri ile anlaşma kapsamında aktif olarak pazarlık yaptığını” söyledi.

Haber Ara