Dolar

32,2606

Euro

34,8602

Altın

2.431,59

Bist

10.100,01

Netanyahu, Riyad'dan sonra Kahire’ye gidiyor

Geçen hafta Suudi Arabistan’a sürpriz bir ziyarette bulunan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la görüşen israil Başbakanı Netanyahu’nun önümüzdeki haftalarda Mısır’ı da ziyaret edeceği öne sürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-30 14:47:56

Netanyahu, Riyad'dan sonra Kahire’ye gidiyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, normalleşme ziyaretlerine bir yenisi daha ekleniyor.

Geçen hafta Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyarette bulunan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüşen israil Başbakanı Netanyahu'nun, önümüzdeki haftalarda Mısır'ı da ziyaret edeceği öne sürüldü.

Maariv gazetesi, bugünkü haberinde Başbakan Netanyahu'nun önümüzdeki haftalarda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesinin beklendiğini yazdı.

İsrail gazetesi haberinde, Netanyahu ile Sisi arasındaki görüşmelerin odak noktasının ekonomik konular olacağını ve ardından iki ülkeden ekonomik heyetler arasında bir toplantı yapılacağını belirtti.

Maariv gazetesi, "İsrail, BAE ve Bahreyn arasında daha çok ekonomik alanlara odaklanacak normalleşme anlaşmalarının ardından, Tel Aviv'in Mısır ile ekonomik ilişkileri güçlendirme çalışmalarına da başladığını" belirtti.

Her iki ülkeden yetkililer şu anda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun önümüzdeki haftalarda Kahire'ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde görüşmelerde bulunuyor.

İsrail ve Mısır ekonomik heyetleri arasında, ortak ekonomik projelerin tartışılacağı ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirileceği ikili görüşme yapılacak.

İsrail Başbakanı'nın Mısırlı liderlerle zengin bir görüşme geçmişine sahip olduğunu belirten gazete, Netanyahu'nun, 2010 yılında o zamanki Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşerek, İsrail ile Filistin Yönetimi arasında doğrudan müzakereler başlatma girişimlerini ele aldığını açıkladı.

Netanyahu, mevcut Cumhurbaşkanı Sisi'nin iktidara gelmesinden yaklaşık iki yıl sonra, 2016 kışında Kahire'ye bir ziyaret daha planlamıştı. Ancak ziyaret, Hamas'ın tünelleri sular altında bıraktığını belirten İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'in açıklamaları üzerine Mısırlılar tarafından iptal edilmişti.

Kaynak: Maariv gazetesi

 

Haber Ara