Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Netanyahu'nun oğlu Miami'de lüks dairede görüntülendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami yakınlarındaki lüks bir binada görüntülendi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-16 20:09:49

Netanyahu'nun oğlu Miami'de lüks dairede görüntülendi

İngiliz DailyMail.com tarafından yayınlanan fotoğraf ve videolarda Netanyahu, Hallandale Plajı'ndaki lüks bir apartman dairesinin balkonunda, kısa şortla telefonla meşgulken yanındaki kişinin (ŞinBet) sanal gerçeklik kulaklığı taktığı arkadaşlarıyla sohbet ederken görülüyor.

Bir golf sahasının yanında yer alan ve plaja yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesindeki binadaki dairelerin aylık maliyeti 4.200 ile 17.000 dolar arasında değişiyor.

GGUvj8TaMAAjDiX

Daily Mail'e göre Yair Netanyahu'nun oturduğu kısmın aylık maliyeti 5.000 dolar, ancak faturayı kimin ödediği belli değil.

Komplekste tenis kortları, spa, oyun salonu, özel sinema, şarap mahzeni ve puro odası bulunuyor.

Haber, Netanyahu'ları, para savuran ve vergi soruşturması geçiren jet sosyete olarak tanımlayan son haber oldu. Başbakan, bunların yanı sıra, karısı Sara için zengin arkadaşlarından pahalı şampanya ve mücevher hediyeleri almaktan yargılanıyor.
Oğul Netanyahu ırkçı görüşleriyle ve sosyal medyada saldırganlığıyla tanınıyor; bu da onun birçok kez mahkemeye çıkmasına neden olurken babasının politikalarını etkilediğine dair yaygın iddiaların ardından kamuoyundaki şöhreti arttı.

Kendisine birçok kez dava açıldı ve tazminat olarak yüzbinlerce şekel ödemesine karar verildi.

7 Ekim'den kısa bir süre sonra oğul Netanyahu, saldırıya yol açan başarısızlıklardan güvenlik servislerini sorumlu tutan gönderiler paylaştı. Bu paylaşımlardan birinde, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yaklaşmakta olan saldırıyı bildiğini ancak askeri darbe kapsamında bunu başbakana söylemediğini iddia etti.

İbrani medyasında çıkan haberlere göre Netanyahu 2023 yılının çoğunu ABD'de geçirdi. 7 Ekim'den önce Yeşil Kart almayı umuyordu. Saldırıdan sonra ABD'de kaldı, ancak eleştiriler üzerine sonunda İsrail United Hatzala ilk müdahale organizasyonuna gönüllü olmak için geri döndü. İddialara göre Kasım ayı sonunda bir bağış toplama etkinliği sırasında telefonlarda görev yaptı.

yairtower-640x400

Daily Mail'e göre Yair Netanyahu, Ocak ayı ortasında ABD'ye geri döndükten sonra Miami'deki rezidans dairesinde kalıyordu.
Aralık ayında Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun Güney Florida'da birkaç ay kalması için güvenlik masraflarıiçin eyalet kasasından bir milyon şekelden (275.000 dolar) fazla paranın çekildiğini yazdı.

Habere göre, Yair Netanyahu evinden her çıktığında yanında iki Şin Bet güvenlik görevlisi bulunuyor. Şu ana kadar yapılan masraflar, korumaların konaklama ve yemek, araç ve sürücü ve ek bir yerel güvenlik görevlisinin masraflarını kapsıyor.

TimesOfİsrael

Haber Ara