Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

NATO ve ABD birlikleri eski komutanı: Trump ahlaksız

ABD’nin eski Afganistan Komutanı Trump’ı ahlaksız olarak niteleyerek askerlerin geri çekilmesini eleştirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-31 15:26:43

NATO ve ABD birlikleri eski komutanı: Trump ahlaksız

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Afganistan'da geçmişte ABD'ye hizmet eden en üst düzey komutanlardan Emekli General Stanley McChrystal, 14.000 Amerikan askerinin yarısını Afganistan'dan çekmenin 17 yıllık savaştan sonra Taliban için barış anlaşması isteğini azaltacağını ifade etti.

McChrystal ABD'nin “elimizdeki en büyük avantaj noktasını elden çıkardığını” dile getirdi. McChrystal'in açıklamaları Trump'ın gelecek yaz Amerikan askerlerini Afganistan'dan çekmek üzere Pentangon'a bir plan yapması için emir vermesi sonrası geldi.

Görevden ayrılmak üzere olan Savunma Bakanı Jim Mattis de kendi istifa mektubunda bu emirden bahsetmişti.

McChrystal ise aynı zamanda Trump'ı kişisel olarak da eleştirerek onun doğruyu söylediğine inanmadığını belirtti. Trump yönetimine katılması teklif edilirse ne cevap verir sorusuna yanıt olarak ise güvensizliğini ileri sürdü ve “Sanırım öncelikli olarak benim için dürüst olduğunu ve en iyi bildikleri doğruları söyleyen insanlarla çalışmak önemli” diye konuştu.

Trump'ın ahlaksız olduğunu mu düşünüyorsunuz sorusuna, “Sanırım evet” cevabını verdi.

McChrystal'in daha önce de eski devlet başkanlarını ve yardımcılarını eleştirdiği hatta Barack Obama'ya istifasını sunduğu biliniyor.

Amerikan ve NATO birlikleri 2014 yılı itibarıyla bölgedeki harp misyonlarını resmen bitirdiler ancak Amerika ve müttefik askerleri IŞİD ve Taliban'a karşı saldırılar gerçekleştiriyor, Afgan askeriyesini eğitip inşa etmeye çalışıyordu.

McChrystal Taliban'la barış anlaşması ihtimalinin azalmasının yanı sıra Afgan halkının Amerika'ya güveninin de kaybolacağını ifade etti. Bir yıldır ülkede NATO ve Amerikan birliklerini yöneten eski komutan, “Onları sarstığımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: TMP

 

Haber Ara