Dolar

32,2741

Euro

34,7659

Altın

2.406,04

Bist

10.280,79

Nasrallah: Ülkemizi savunmak görevimiz

“Tüm ükeler Lübnan'a karışırken, bizden bölgeye karışmamamızı istiyorlar” açıklamasında bulunan Hizbullah Lideri Nasrallah, “Saldırıya uğradığında ülkemizi ve halkımızı savunmak görevimizdir” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-23 12:28:01

Nasrallah: Ülkemizi savunmak görevimiz

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, “Saldırıya uğradığında ülkemizi ve halkımızı savunmak görevimizdir” dedi.

Nasrallah, Aşure gecelerinin üçüncü gecesinde yaptığı konuşmada, “Sorunlarını bildiğimiz her insan grubuna karşı sorumluluğu üstlenmeliyiz. Saldırıya uğradığında ülkemizi ve halkımızı savunmak görevimizdir. Coğrafi sınırlar sorumluluğu ortadan kaldırmaz .Sınır yok. Renk, ırk, dil, coğrafya ve dini bağlılık bize başkalarına karşı birçok sorumluluk bırakıyor" dedi.

Nasrallah, "Hizbullah'ın bölgeye müdahale etmemesini talep ediyorlar, bütün bu ülkeler para ve istihbaratlarıyla Lübnan'a müdahale ediyor... Amerika, kendisine ait olmayan topraklarda, Yemen'de ve başka yerlerde savaşıyor, masum çocukların ölümüne sebep olabiliyor ve Amerika'nın saldırganlığı kınayan tek bir söz söyleyemezsiniz" dedi.

Amerikalılara seslenen Nasrallah, "Neden devletlerin işlerine karışmaya ve savaşları yürütmeye hakkınız var. Ne biz, ne de başkaları bu saldırgan ülkelere yardım eli uzatmaya hakkımız yok?” açıklamasında bulundu.

Nasrallah, "Filistin halkına destek verdiğinizde veya terörist silahlı gruplarla savaşmak için Suriye'ye gittiğinizde, bu büyük bir ulusal çıkar mıdır, değil mi? ... Fedakârlıklar ne kadar büyük olursa olsun, fedakârlığa hazırlanmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Al-Manar
Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara