Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Moskova saldırısında '5 bin 400 dolar' detayı

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan'ın Telegram kanalında yayınlanan bir videoda, Moskova'daki Crocus konser salonu saldırısına karıştığı şüphesiyle gözaltına alınan bir adamın kendisine 500.000 ruble (5.400 dolar) ödül sözü verildiğini söylediği belirtildi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-24 09:01:15

Şüphelinin ilk sorgulamada "Para için insanları vurdum; yaklaşık 500.000 ruble sözü verildi" dediği aktarıldı.

Şüpheli, paranın yarısının kartına aktarıldığını, diğer yarısının ise daha sonra alınacağına söz verildiğini sözlerine ekledi.

Ancak daha sonra kendisine 1 milyon ruble civarında söz verildiğini açıkladı.

1_467

Şüpheli, yaklaşık bir ay önce kimliği belirsiz bir kişinin Telegram aracılığıyla kendisiyle iletişime geçtiğini ve daha sonra kendisine silah sağladığını belirtti. Ayrıca, terör saldırısını gerçekleştirme kararının bir "vaizin" iş arkadaşıyla yaptığı görüşmeden etkilendiğini açıkladı.

Şüpheli, idarecilerinin kendisine konser salonunda bulunan tüm kişileri öldürmesi talimatını verdiğini itiraf etti. Ayrıca video görüntülerinde tutuklu, 4 Mart'ta Türkiye'den Rusya'ya girdiğini doğruladı.

Şüpheli, "Orada (Türkiye'de) ... belgelerin süresi doldu ve ben sınırı buradan geçtim" diye ekledi.

Simonyan, saldırıyla ilgili "Sohbet odalarında uygulayıcı bulmak basit bir mesele. Ve sonra şu soru ortaya çıkıyor: vyshyvanka (Ukrayna geleneksel kıyafeti) giyen köpek zincirden mi kurtuldu yoksa ona böyle bir komut mu verildi? Her iki durumda da, bu eğitmenin hatası," yorumunu yaptı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. 133 kişinin öldüğü belirtilen saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Haber Ara