Dolar

32,3792

Euro

34,7267

Altın

2.432,28

Bist

10.032,00

Microsoft, AI şarkı oluşturma yeteceğini duyurdu

Microsoft'un geliştirdiği Yapay Zeka (AI) aracı, kullanıcıların metnine dayalı olarak şarkı sözleri, melodiler ve seslerle tamamlanmış orijinal bir şarkı oluşturulmasına olanak tanıyor.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-21 14:27:36

Microsoft, AI şarkı oluşturma yeteceğini duyurdu

Suno'yu etkinleştirmek için kullanıcılar Edge tarayıcısını açıp Copilot.Microsoft.com adresine gidebilirler. Bundan sonra Copilot kullanıcılarının yalnızca hesaplarında oturum açmaları ve Suno eklentisini etkinleştirmeleri yeterli.

Microsoft, Suno aracının entegrasyonuyla ilgili resmi web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, bu ortaklığın yaratıcılık ve eğlence için yeni yollar açacağını ve müzik yapmanın herkes için erişilebilir hale geleceği ifade edildi.

Teknoloji devlerinin birçoğu günümüzde otomatik müzik üretimine yönelik yapay zeka araçlarını kullanıyor.
Örneğin, Google kısa süre önce YouTube'da müzik ve zil sesleri oluşturmak için Lyria ve Dream Track ile ortaklık kurdu ve Google'ın kendisi de kendi sürümü olan MusicFX'i tanıttı.

Meta daha önce AI kullanarak ses ve müzik üretmek için AudioGen ve MusicGen modellerini tanıtmıştı. Benzer şekilde OpenAI'nin de JukeBox adında bir projesi var.

Tüm ses ve müzik yapay zeka modelleri, telif hakkıyla korunsa bile, halka açık çevrimiçi içerik üzerinde eğitilebiliyor. Algoritmalar kendi kendilerine öğrenip taklit etmeye çalışıyor. Yapay zeka araçlarının kullanımlarını düzenleyen açık ve bağlayıcı düzenlemelerin bulunmaması nedeniyle bu konu yaygın bir tartışmayı da beraberinde getiriyor.

kaynak: gulftimes

Haber Ara