Dolar

32,3788

Euro

34,6918

Altın

2.400,66

Bist

10.044,63

MI6, Rusya'ya meydan okudu

İngiltere Rusya’yı İngiliz istihbaratının yeteneğini küçümsememesi konusunda uyardı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-03 21:38:47

MI6, Rusya'ya meydan okudu

TIMETURK | ÇEVİRİ

İngiltere Rusya'yı İngiliz istihbaratının yeteneğini küçümsememesi konusunda uyardı.

İngiltere'nin MI6 İstihbarat servisinin yöneticisi ve dış güç tehditleri alanında uzman Alex Younger, Rusya'yı karmaşık sabotaj vbakalarıyla ilgili Rusya'nın İngiliz istihbaratını küçümsememesi konusunda uyardı. Younger, İngiltere'nin düşmanlarını şaşırtabilecek düzeyde yeni nesil casusuluk faaliyetlerini kurduklarını belirtti.

İskoçya'da University of St Andrews'de konuşan Younger, İngiltere ve müttefiklerinin İngiltere'de Rusya'nın kolaylıkla sabotaj faaliyetlerine girebileceğine inanmasına izin vermek istemediklerini belirtti.

“Rusya ya da yaşam biçimimizi çökertmek isteyen başka bir devlet bizim ya da müttefiklerimizin kararlılığını ve yetkinliklerimizi küçümsememelidir” diye ekledi. Rusya gibi kendini İngiltere ile “daimi mücadelede” gören devletlerin ülkeye ciddi tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Mart ayından bu yana çift taralı Rus ajan Sergie Skripal'in zehirlenmesiyle ilgili tartışmaya giren iki ülkeden biri Rusya diğeri sie İngiltere idi. Younger, İngiliz tarafını temsilen MI6'nın Skripal ve kızına yönelik zehirleme vakasını meydana çıkarmada önemli rol oynadığını ve olay üzerine Rus diplomatların da ülkeden gönderilmesi sürecini yönettiklerini ileri sürdü.

“Dördüncü nesil” dediği casusluk faaliyetlerinin ise çok daha karmaşık ve diğer milletler üzerinde istihbari faaliyet yürütürken çok daha modern mettoları kullandıklarını beyan etti.

Younger, “Dördüncü endüstri devrimi çağının casusuluk faaliyetlerine dördüncü nesil casusluk denmektedir ki bu bizim geleneksel insan yeteneğimiz ile hızlandırılmış buluşları harmanlar; yeni işbirlikleri ve düşünce yapısı çeşitliliğini harekete geçirir ve gençleri güçlendirir” diye konuştu.

Aynı zamanda son dört yıldır gizli istihbarat servisinin farklı etnik ve dini kökenlerden gençleri çalıştırmak için aradığını belirtti. “Nereden geldiğiniz önemli değil. Bir farklılık yaratmak istiyorsanız ve bunun için gereken özelliklere sahip olabileceğinizi düşünüyorsanız şans sahip olduklarınızdır vebir adım öne çıkmanızı umuyoruz” diye ekledi.

Haber Ara