Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Medvedev'den 'intikam' açıklaması

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Cuma günü Moskova'daki konser alanına düzenlenen terör saldırısının failleri ve planlayıcılarının acımadan öldürülmesi gerektiğini savundu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-25 23:32:47

Medvedev'den 'intikam' açıklaması

Silahlı bir grubun Crocus Belediye Binası'nda ateş açması ve ardından konser salonunu ateşe vermesi sonucu en az 140'tan fazla kişi öldü, 180'den fazla kişi de yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen 4 kişi yakalandı. Bunlardan ikisi mahkemede itirafta bulundu ve Mayıs ayı sonuna kadar tutuklu kalacaklar. Şüpheliilerin hepsi ömür boyu hapisle karşı karşıya.

MEDVEDEV'DEN "İNTİKAM" AÇIKLAMASI

Şu anda Ulusal Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı olan Medvedev, bugün bir Telegram paylaşımında saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bana soruyor. Ne yapalım? … Öldürülmeliler mi? Bu yapılmalı ve yapılacak. Buna karışan herkesi öldürmek çok daha önemli. Herkes. Kim para ödedi, kim sempati duydu, kim yardım etti. Hepsi öldürülmeli."

Medvedev daha önce "Teröristlerin terörden yalnızca karşılık olarak anladıklarını" ve "böylesine bir zulmü gerçekleştiren devlet yetkilileri de dahil olmak üzere hepsinin terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmesi gerektiğini" belirtmişti.

Eski Rusya cumhurbaşkanı, kim olursa olsun, Crocus Belediye Binası saldırısının "her bir kurbanının" intikamının alınacağına söz verdi ve bunun "artık yasal ve ana hedef olduğu" konusunda ısrar etti.

Medvedev'in yorumları, Rusya'da 1996'dan bu yana fiilen yasaklanmış olan ölüm cezasının geri getirilmesi yönünde ülke yasa yapıcıları arasında artan çağrıların olduğu bir dönemde geldi.

Russian Today

Haber Ara