Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Medvedev: Bunak Biden'ın ülkesinde iç savaş kapıda

Rusya'nın eski Devlet Başkanı, Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev ABD'yi sarsan Teksas'taki sınır krizi konusunda Biden yönetimiyle alay etti ve ABD'de 'yıkıcı bir iç savaş' yaşanabileceğini öne sürdü.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 19:38:51

Medvedev: Bunak Biden'ın ülkesinde iç savaş kapıda

Dmitry Medvedev, Cuma günü X'te yaptığı bir paylaşımda "bunak yaşlı adam Biden'ı" güney sınırından ABD'ye geçmeye çalışan çok sayıda göçmenlerle ilgili kararı nedeniyle eleştirdi.

Teksas Valisi Greg Abbott ile federal hükümet arasında, eyaletin göçmenlerin geçişini engellemek için dikenli tel kullanması konusundaki anlaşmazlık tırmanıyor.

TEXAS HALK CUMHURİYETİ

Medvedev, Georgia Temsilcisi Marjorie Taylor Greene'in göçmen meselesi nedeniyle mavi ve kırmızı eyaletler arasında "ulusal kopuş" önerisini getirmesinden günler sonra, "Teksas Halk Cumhuriyeti"nin kurulma olasılığının "giderek daha gerçek" hale geldiğini söyledi.

Medvedev, "Bu, ABD hegemonyasının zayıflamasının bir başka canlı örneğidir; içeriden gerçekleşen bir süreçtir ve Amerikalıların kendi eylemlerinin sonucudur. Batı dünyası nefesini tutarak Amerika'nın karışıklığına korkuyla bakacak. Zaten bu onların sorunu." diye yazdı.

"İÇ SAVAŞ UÇURUMUNA DÜŞEBİLİR"

Medvedev ayrıca, “Tarihte bazı eyaletlerin birlikten ayrılarak Konfederasyon kurmaya çalıştığı bilinen durumlar vardır. Sonuç, binlerce insanın hayatına mal olan kanlı iç savaş oldu. Her iki durumda da Amerika çözülemez bir anayasal krizle karşı karşıya kalabilir ve uzun süre yeni, muhtemelen daha da yıkıcı bir sivil çatışmanın uçurumuna düşebilir” iddiasında bulundu.

Sınır krizini "Büyük kaybedenlerin kötü hastalığının saldırısı" olarak tanımlayan Medvedev, geçtiğimiz günlerde Newsweek'e, Teksas'ta Texit adında bir ayrılma hareketi olduğunu ve bu hareketin fiili lideri olan Teksas'ın otuz yıl içinde bağımsız bir ulus olabileceğine inandığını söylemişti.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Putin'in "Teksas Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan bir kararnameyi imzaladığını" yazarak dalga geçti.

Kaynak: Businnesinsider, NewYorkPost

Haber Ara