Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

McDonald's'tan boykot açıklaması

McDonald's boykot kampanyalarının kendi üzerindeki etkisini bir kez daha kabul etti. Ortadoğu'daki satışlarında sürekli bir düşüş yaşandığını ortaya çıktı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-13 22:23:51

McDonald's'tan boykot açıklaması

McDonald's Mali İşler Direktörü Ian Borden, bugün yaptığı açıklamada, uluslararası satışların bu çeyrekte art arda düşeceğini söyledi.

Orta Doğu'da Gazze'deki İsrail saldırıları nedeniyle boykot kampanyalarına atıf yapılmasının yanı sıra Çin'deki zayıf talep, şirketin hisselerinin erken işlemlerde %2 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

Borden, UBS Küresel Tüketici ve Perakende Konferansında, McDonald's Uluslararası Lisanslı Kalkınma Pazarları segmentindeki ilk çeyrekte karşılaştırılabilir satışların önceki üç aylık döneme göre "biraz daha düşük" olacağını ekledi.

Şirket, Şubat ayında, kısmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında İsrail yanlısı duruşları ve birçok Batılı markaya karşı yapılan protestolar ve boykot kampanyaları nedeniyle, sektördeki dördüncü çeyrek satışlarına ilişkin yaygın olarak kabul edilen Wall Street tahminlerinin gerisinde kaldı.

Borden, "Orta Doğu'daki savaşın etkileriyle uğraşmaya devam ediyoruz. Fakat aynı zamanda bu yıl Çin'de yavaş bir başlangıç ​​diyebileceğim bir başlangıç ​​da görüyoruz." dedi.

McDonald's gibi küresel şirketler, istihdam sorunlarının, kötüleşen emlak krizinin ve ekonomik belirsizliklerin tüketici güvenini zayıflattığı Çin'de de zayıf taleple karşı karşıya.

McDonald's ve diğer büyük uluslararası markaların İsrail'e verdiği destek nedeniyle Arap dünyasında ve Batı dünyasında bir öfke kampanyasına maruz kalması dikkat çekiyor.

McDonald's'ın İsrail'deki franchise sahibi, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusu mensuplarına birden fazla kez ücretsiz yemek ve içecek bağışlamıştı.

İsrail'i Boykot Hareketi (BDS), ünlü restoran zincirini boykot çağrısı yaptığı şirketler arasında "İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı soykırım ve apartheid suç ortağı" şirketler arasında sayıyor.

İsrail Boykot Hareketi, daha önce de şirketin fast food zincirinin Malezya'daki şubesinde 1 milyon dolarlık zarara sebep olmakla ve ayrıca "iftira"yla suçlandığını belirtmişti.

ArapPostası

Haber Ara