Dolar

32,2602

Euro

34,7247

Altın

2.401,47

Bist

10.336,50

Markov: Azerbaycan askeri bir zafere yakın

Dağlık Karabağ’daki jeopolitik durumun önemli ölçüde değiştiğini belirten Rus siyaset bilimci Sergei Markov, “Azerbaycan, Karabağ'da askeri bir zafere yakın” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-30 09:24:32

Markov: Azerbaycan askeri bir zafere yakın

Rus siyaset bilimci Sergei Markov, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışmada Ermenistan'a karşı yaklaşan askeri zaferinden bahsetti. Görüş, Siyasi analist Sergei Markov tarafından Facebook sayfasında yayınlandı.

“Dağlık Karabağ'daki silahlı çatışmanın gelişmesinin bir sonucu olarak, Azerbaycan ordusu o kadar ciddi bir başarı elde etti ki, önümüzdeki birkaç saat içinde Ermenistan'la çatışma dalgasını nihayet lehine çevirmekle tehdit ediyor” diyen Markov, “Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da askeri bir zafere yakın. Belki birkaç saat içinde Azerbaycan ordusu Ermenistan ile Dağlık Karabağ'ı birbirine bağlayan güney Laçin koridorunu ateşle kapatacak pozisyonlara geçecek ”dedi.

Kuzey koridorunun çoktan kapatıldığını kaydeden siyaset bilimci Markov, "Dağlık Karabağ'ın güney koridorunun askeri ablukasından sonra Ermeni ordusunun konumu şimdiden umutsuz olacaktır" dedi.

“Sonuç olarak, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin havadaki hakimiyeti ile durum, sıradan bir "askeri Ermeni üniformalı insanların imhasına" dönüşme tehdidinde bulunuyor” diyen Rus siyaset bilimci Markov, Azerbaycan'ın Bakü'deki askeri zaferden sonra, ateşkes için değil, Erivan'la barış müzakerelerinin başlamasına giriş görevi görecek olan ateşi kesmeye istekli olacaklarını ve bunun sonucunda Ermeni ordusunun Azerbaycan'ın tüm topraklarını tamamen terk edeceğini öngörüyor.

"Rusya, bu müzakerelerde ana düzenleyici ve arabulucu olacak" diyen Markov, Rusya Federasyonu'nun daha önce Valdai Kulübü'nün bir toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasında gördüğü bu tür olayların gelişmesine hazır olduğuna işaret etti.

“Putin, birkaç saat içinde bölgedeki jeopolitik durumun kökten değişeceğini zaten biliyordu” diyen Siyaset bilimci Markov, sözlerini “Azerbaycan askeri bir zafere yakın ”diye özetledi.

Kaynak: Globalwarnews

 

Haber Ara